imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Бавен iPad? Ето пет неща, които може да направите


От излизането на iPad 2 минаха 5 години, но статистики сочат, че той все още е най-широко разпространения Apple таблет. Колкото и интелигентно да е направен iPad – и колкото и интуитивен да е iOS, времето се отразява на всяко устройство. Ако забелязвате забавяне на оперативността на вашия iPad, ето няколко неща, които може да ви помогнат.

Естествено, най-първосигналната ни препоръка е да обърнете внимание на приложенията, които сте си инсталирали. Колко от тях са ви наистина нужни? Кои от тях са по-обемни и рискуват да „задръстят“ iPad-а ви? Клиширано е, но много често наистина забравяме дали ползваме дадено приложение. Същевременно, то си стои на нашия iPad и забавя неговите процеси.

Останалите четири съвета са малко по-специфични, но също толкова лесни за изпълнение.

Изключете App Refresh функцията

„Обновяването“ на приложения е полезна функция, която обаче невинаги ви е нужна. Особено на по-стари модели iPad, App Refresh “гълта“ известно количество от оперативността на таблета ви.

Премахването е лесно: изберете Settings > General > Background App Refresh и изключете функцията.

iPad App Refresh

Внимавайте с кеша на Safari

Ако обърнете внимание, ще забележите колко много памет заема Safari. Интернет браузърите винаги са взискателни спрямо всякакви устройства – били те смартфони, таблети или компютри. Изтриването на Safari кеша може да спомогне за забързването на вашия iPad. Имайте предвид, че може интернет страниците да зареждат малко по-бавно непосредствено след изтриването на кеша. Това обаче е краткотраен феномен.

За да изтриете кеша на Safari, изберете Settings > General > Clear History and Website Data.

iPad Safari изтриване на кеш

Изключете Location Services

Функцията за местонахождение може да бъде полезна, но е един от главните виновници за източване на живот на батерията и забавяне на по-старите модели iPad. Ясно е, че приложения като Maps или неизменна част от нашето ежедневие, като Facebook, използват Location Services. Но ако на таблета ви му липсва бързина, изключването на функцията е дребно неудобство.

Изключете Location Services от Settings > Privacy > Location Services, тапвайки Turn Off.

Изключете известията на вашия iPad

Премахването на известия дори само на няколко приложения може да ви помогне да преоткриете вашия iPad. Истината е, че за да ви достави известия за всички налични апове, iOS постоянно сканира за нова информация. Това може да бъде доста ангажиращо и няма как да не повлияе върху оперативността на вашия Apple таблет.

От Settings отидете на Notifications. Изборът кои точно известия да премахнете е лично ваш, с оглед на това кои приложения са ви най-важни.

Надяваме се тези съвети да ви помогнат да подобрите скоростта на вашия iPad!

В случай, че планирате да продадете вашия таблет, не забравяйте някои ключови неща, които да направите преди това. За феновете на киното и сериалите пък напомняме, че наскоро публикувахме най-лесния метод за гледане на филми на вашия iPad.

Източник: MacWorldUK.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.