imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Батерията на бъдещите iPhone-и може да издържа до 7 дена


Британската компания, за която се твърди, че е близка до Apple, осъществи пробив в областта на батериите за смартфон. От Intelligent Energy твърдят, че благодарение на тяхната водородна батерия, вашият iPhone ще може да издържи 7 дена с едно зареждане.

Тази технология произвежда електричество, комбинирайки водород и кислород, а в резултат от взаимодействието се отделят малки количества водни пари. От британската компания са вградили система от “горивни клетки” в настоящия модел iPhone 6, без да се налага да променят неговия размер или форма. Единствените козметични промени по устройството са направените задни отвори, през които да се отделят водните пари.

Настоящата батерия на iPhone 6; снимка: iFixit
Настоящата батерия на iPhone 6; снимка: iFixit

От Intelligent Energy в момента обсъждат цената на своите пълнители.

Успяхме да направим “горивна клетка”, която е толкова тънка, че може да се побере в настоящия корпус без да се налагат промени, като се съхрани и зареждащата се батерия. Това е голяма крачка, тъй като, ако се преминава към нова технология, трябва това да стане по плавен и удобен за хората начин.

За пускането на технологията на пазара, от Intelligent Energy разработват сменяем пълнител, който да се поставя в долната част на бъдещите смартфони. Според тях, той ще бъде достатъчен за една седмица нормална употреба на вашия iPhone с едно зареждане.

На мострата, пълнителят на iPhone-a се пълни с водород през буксата за слушалките.

Hydrogen-battery-to-enhance-iPhone-battery-life-for-up-to-a-week
Снимка: iFixit

Според един от директорите в Intelligent Energy тази технология може да види бял свят в реално устройство на пазара след няколко години, в зависимост от това колко бързо партньорите на компанията искат да задвижат нещата. Дали в близките години традиционните литиево-йонни батерии ще отстъпят своето място на водородните, предстои да разберем.

От Apple, както обикновено, отказаха коментар.

Тази технология има своето голямо предимство – дължината на живота на батерията от цели 7 дена. Разбира се, има и своите недостатъци. Изпусканите водни пари няма да има добро влияние върху устройства, които могат да корозират, а зареждането не се извършва чрез включване в контакта, като вместо това ще трябва да сменяте пълнителите. Включването на технологията в някой евентуален бъдещ iPhone би довело и до известни промени в дизайна с направата на отвори, през които да излиза парата. Но, все пак, 7 дена живот на батерията звучат доста примамливо.

Източник: The Telegraph

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.