imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Има ли разлика в живота на батерията на iPhone 6s в зависимост от чипа?


Миналата седмица от Apple отговориха на появилите се съмнения, че има съществена разлика в живота на батерията на iPhone 6s в зависимост от това дали устройството е с чип, произведен от Samsung или TSMC.

Както знаем, Apple използва два различни доставчика за A9 чипа, захранващ iPhone 6s и iPhone 6s Plus – тайванската Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) и южнокорейския гигант Samsung. Някои тестове породиха съмнения, че животът на батерията на новите iPhone-и е доста по-дълъг, ако A9 чипът в устройството е произведен от TSMC в сравнение със смартфоните, чийто чип идва от поточните линии на Samsung. Тези съмнения доведоха и до отговор от страна на Apple, въпреки че знаем, че компанията от Купертино много рядко коментира подобни случаи. От поизводителя на iPhone 6s заявиха, че в реални условия разликата в представянето на батерията при смартфоните с чипове от Samsung и TSMC е едва 2-3%.

Ars Technica също проведоха свое проучване, представляващо контролиран тест на два iPhone 6s-a – единият с чип от Samsung, а другият с такъв от TSMC. И двете използвани устройства са на мобилния оператор AT&T, с извадена SIM карта и еднакви настройки за яркостта. Ето и резултатите:

arsbatterylifetest-800x588Тези цифри до голяма степен потвърждават думите на Apple, че разликата в живота на батерията е незначителна. Единственият показател, по който двата модела демонстрират различни резултати, е Geekbench тестът, където отклонението е 28%. Този тест обаче не отразява представянето на батерията на iPhone-a в нормални всекидневни условия, тъй като при него процесорът на устройството ударно се натоварва на максималния му капацитет, докато батерията не “умре” – нещо, което в реалния живот няма как да се случи.

Източник: Ars Technica

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.