cover_battery-746x419

Ще можем ли скоро да зареждаме iPhone-ите си безжично?

#Новини
2015. 07. 30.

Възможността за безжично зареждане на iPhone е нещо, което Apple феновете желаем от доста време. Последният технологичен пробив на Qualcomm може би ни приближава още малко до реализирането на тази възможност.

Проблемът при безжичното зареждане е, че в момента то е налично само за устройствата с пластмасов корпус. Така някои от по-евтините смартфони на азиатските производители имат тази опция, а iPhone 6, чийто корпус е изработен от алуминий – не.

20131127140450-iqi-receiverДоставчикът на компоненти за iPhone, Qualcomm, обяви, че от компанията са разработили първото решение за безжично зареждане на устройства с метален корпус. Решението използва WiPower технологията на Qualcomm и ще бъде съвместимо с Rezence стандарта. Пробивът, осъществен от Qualcomm, има съществено значение, тъй като досегашните системи за безжично зареждане на мобилни устройства използваха принципа на индукционното зареждане, което води до прегряване на металните части на смартфона. WiPower е базирана на NFMR (магнитен резонанс в близко поле) и позволява едновременното зареждане на няколко устройства с различни характеристики. Така, някой ден, ще можем едновременно да зареждаме на едно и също място своя iPhone и Apple Watch.

wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368WiPower технологията все още не е налична на пазара, така че едва ли ще я видим в iPhone 6s, но можем да се надяваме, че в следващата генерация – iPhone 7 – ще можем да й се порадваме.

Източник: Cult of Mac

Добави коментар