imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще можем ли скоро да зареждаме iPhone-ите си безжично?


Възможността за безжично зареждане на iPhone е нещо, което Apple феновете желаем от доста време. Последният технологичен пробив на Qualcomm може би ни приближава още малко до реализирането на тази възможност.

Проблемът при безжичното зареждане е, че в момента то е налично само за устройствата с пластмасов корпус. Така някои от по-евтините смартфони на азиатските производители имат тази опция, а iPhone 6, чийто корпус е изработен от алуминий – не.

20131127140450-iqi-receiverДоставчикът на компоненти за iPhone, Qualcomm, обяви, че от компанията са разработили първото решение за безжично зареждане на устройства с метален корпус. Решението използва WiPower технологията на Qualcomm и ще бъде съвместимо с Rezence стандарта. Пробивът, осъществен от Qualcomm, има съществено значение, тъй като досегашните системи за безжично зареждане на мобилни устройства използваха принципа на индукционното зареждане, което води до прегряване на металните части на смартфона. WiPower е базирана на NFMR (магнитен резонанс в близко поле) и позволява едновременното зареждане на няколко устройства с различни характеристики. Така, някой ден, ще можем едновременно да зареждаме на едно и също място своя iPhone и Apple Watch.

wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368WiPower технологията все още не е налична на пазара, така че едва ли ще я видим в iPhone 6s, но можем да се надяваме, че в следващата генерация – iPhone 7 – ще можем да й се порадваме.

Източник: Cult of Mac

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.