imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Без Apple Music за iPod nano и iPod shuffle


Дали новата линия iPod продукти ще поддържа Apple Music? Това беше един от неизказаните, но значими въпроси, дискутиран от Apple феновете. Е, вече разполагаме с негов красноречив отговор.

Чисто новата услуга на компанията няма да бъде налична при офлайн iPod продуктите – става дума за новия iPod nano и новия iPod shuffle. Ако обаче разполагате с някой от новообявените iPod touch, ще може да се наслаждавате на Apple Music на него без каквито и да е проблеми.

Защо от Apple са предприели такъв подход?

Идеята е кристално ясна: цели се ограничаване на пиратстването на песни. Понеже и iPod nano, и iPod shuffle нямат вградено Wi-Fi, е напълно възможно потребителят да спре своя абонамент за Apple Music, след като вече е качил нужните му песни на своето iPod устройство. В крайна сметка, проверката на това дали даден притежател на iOS устройства е с все още активен абонамент става точно чрез Wi-Fi сканиране. Подобна пролука се оказва рай за пиратите и от компанията желаят да пресекат всякакви опити за нелегална дейност.

Ако решите да пробвате да синхронизирате своята Apple Music колекция и да я качите на iPod nano или вашия малък shuffle, ще видите следния надпис:

„Песните от Apple Music не могат да бъдат копирани на iPod”.

От друга страна има ясна причина защо новият iPod touch (който предизвиква фурор с ултра функционалността си в сравнение с предишния модел на устройството) ще може да бъде вързан към Apple Music.

ipod_touch_5_colors

Все пак touch разполага както с iOS Music приложение, така и с безупречна Wi-Fi подръжка. Връзката с интернет тушира всякакви възможности за пиратстване и гарантира за „играенето по правилата“ от страна на всеки собственик на touch.

Естествено, песни, които сте закупили от iTunes, безпроблемно могат да бъдат добавени към iPod nano или shuffle. Apple Music пък включва тримесечен безплатен тестов период за нови потребители и е налична за iPhone и iPad устройства с iOS 8.4, Mac продукти с OS X 10.10.4 и новият iPod touch.

Източник: Business Insider; заглавна снимка: MacRumors.

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.