imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Близо 7 млн. Apple Watch-а са доставени до момента


Според последни данни на пазарните анализатори от Canalys, Apple са доставили над 7 милиона Apple Watch часовника от момента на пускането на този продукт на пазара по-рано тази година.

От Apple засега упорито отказват да оповестят цифрите, касаещи продажбите на Apple Watch. Това буди известни спекулации за това как се приема сред потребителите смарт часовникът на компанията. Независимата компания за пазарни анализи Canalys публикува своите данни за продажбите на Apple Watch. Според тях, до момента са доставени близо 7 млн. Apple Watch-а, което представлява по-голяма бройка в сравнение с тази на всички други производители на смарт часовници взети заедно.

Pebble Time Steel
Pebble Time Steel

Анализаторите смятат, че ръст в продажбите са регистрирали Pebble, които наскоро обявиха своя Time Steel часовник. Интелигентните часовници на Samsung отбелязват застой, но това може да се дължи на факта, че феновете на компанията очакват появата на новия Gear S2 модел. Би било интересно да разберем как са се представили и традиционните производители на часовници, които добавят смарт функционалности към техните продукти. Говорейки за данните на Canalys, трябва да отбележим, че става въпрос за броя на устройствата, които са доставени до търговците, а не за продадените на крайните потребители часовници.

Fitbit Charge HR
Fitbit Charge HR

По принцип пазарът на носими устройства в момента се доминира от Fitbit и Xiaomi. Американската компания наскоро обяви своите финансови резултати за последното тримесечие, които са впечатляващи. Компанията е регистрирала приходи от $409.3 млн., а пазарната й капитализация се оценява на $1. 58 млрд. От Fitbit споделиха, че Apple Watch не влияе на продажбите на устройствата на компанията, сред които са часовникът Surge, както и смарт гривните Charge HR, Charge и Flex.

„Продължаваме дълбоко да вярваме, че Apple Watch и Fitbit са насочени към два много различни типа потребители.“

– сподели главният изпълнителен директор на Fitbit Джеймс Парк.

Предстои да разберем как ще се развият продажбите на носимите устройства през най-важния за търговците предколеден период и дали Apple Watch ще успее да задържи набраната инерция.

Източник: 9to5Mac

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.