imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да свържете Bluetooth аксесоар с вашето Apple TV


В последната ни статия, свързана с Apple TV, ви запознахме с удивителните възможности за управление на устройството, посредством гласови команди, отправени към Siri. Ето че дойде време да отправим поглед и към друго удобство, което ни предлага четвърто поколение Apple TV. Благодарение на вградения Bluetooth модул, имате възможност да свържете безжични устройства, като слушалки, контролери, клавиатури и други.

Хубаво е да знаете, че можете да свържете няколко устройства едновременно, като едно Siri дистанционно в комплект с два гейм контролера. Четвъртото поколение Apple TV, което тествахме малко след излизането му на пазара, дава възможност да свържете и повече от три аксесоара, но в даден момент на употреба може да се наложи да прекъснете връзката с някой от тях, при опит да свържете следващ.

За да осъществите връзка с безжичен аксесоар, като например слушалки, преди всичко е необходимо те да бъдат включени в режим на сдвояване (pairing mode). При повечето Bluetooth аксесоари това става, като от изключено състояние задържите бутона за включване за няколко секунди.

Вече сте подготвили вашите Bluetooth слушалки за свързване и трябва да отправите поглед към Apple TV. Използвайте Siri дистанционното, за да стигнете до “Settings”, където трябва да изберете “Remotes and Devices“, както е показано на снимката:

remotes-and-devices-1

В отворения прозорец отправете поглед към “Other Devices”, където трябва да изберете “Bluetooth” и Apple TV ще започне автоматично да търси всички включени Bluetooth аксесоари в близост до него, за пример вижте снимката:

bluetooth-prefs-2

В отворения прозорец ще видите списък с всички включени Bluetooth устройства, намерете името на вашето и кликнете върху него, за да осъществите желаната връзка. Възможно е да се наложи да въведете PIN код или парола, които трябва да потърсите върху вашия аксесоар, неговата кутия или ръководство. За пример, вижте снимката:

rebel-bt-3

Това е всичко – вече може да се насладите на връзката между Apple TV и вашия аксесоар. За да свържете допълнителни аксесоари, трябва да повторите същите стъпки, като единствената разлика е в различното име на на аксесоара.

За да прекъснете връзка с даден аксесоар, отворете отново “Settings”, навигирайте до “Bluetooth”, изберете аксесоара и натиснете “Forget Device”. За повторно свързване трябва да повторите отново процеса на сдвояване.

Хубаво е да знаете, че съществуват и приложения, които ви дават възможност да свържете вашето iOS устройство като допълнителен контролер чрез безжичен интернет. За да разберете как да осъществите тази връзка, погледнете ръководството или описанието на конкретното приложение.

apple-tv-pair-bluetooth-hero-altКолкото до това кои аксесоари бихме ви посъветвали да използвате с вашето ново Apple TV, ето нашето предложение. След излизането на tvOS 9.2, вече можете да използвате вашето Apple TV 4 с безжична клавиатура, като Apple Magic Keyboard. Ако искате да правите тренировки пред екрана на вашия телевизор, можете да се спрете на Powerbeats2 Wireless слушалките. Ако пък предпочитате да се излежавате на дивана и да гледате филми, без да пречите на околните или да събудите бебето, можете да сложите чифт Beats Solo2 Wireless или да си доставите неповторимо удоволствие с Beoplay H7.

Източник: cultofmac, главна снимка: BelleStoreInc

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.