Sony-Music-CEO-Doug-Morris-at-Midem

Босът на Sony Music потвърди, че ще има Apple Music

#Новини
2015. 06. 08.

По време на интервю в Кан главният изпълнителен директор на Sony Music Дъг Морис потвърди, че Apple ще представят днес своята нова услуга за стрийминг на музика.

Морис не разкри повече подробности за услугата, която се предполага, че ще носи името Apple Music. Според него обаче фактът, че Apple навлиза на пазара, свързан с музикалния стрийминг, ще отбележи “повратна точка” в развитието на музикалната индустрия като цяло. Така очерталата се напоследък тенденция потребителите да се отказват от традиционното “сваляне” на музика и да преминават към стриймване, ще се превърне в общоприета норма.

Появата на Apple Music може да има друг важен аспект. Според Financial Times излизането на Apple Music ще бележи края на iTunes бранда, който вече ще бъде използван само в името на iTunes Store. Отговорникът за френското съдържание на Apple TV сподели снимка в Instagram, потвърждаваща, че името на новата стрийминг услуга ще бъде Apple Music.apple_music_french_content

Предполага се, че една от разликите между музикалната услуга на Apple и основния конкурент Spotify ще бъде, че Apple Music няма да предлага безплатна версия, която да се издържа от реклами в рамките на приложението. От друга страна обаче, потребителите ще могат да ползват Apple Music безплатно за период от 3 месеца, което е доста повече от 30-дневния срок, предлаган от конкурентните платформи. Иначе очакванията са, че абонаментът за музикалната услуга на Apple ще струва $10 на месец.

Повече подробности около Apple Music ще можем да разкрием, след като от Apple обявят своите намерения на започващата довечера Световна конференция на разработчиците (WWDC).

Източник: MacRumors

Добави коментар