imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте за колко пари се продаде iPad-ът на папата


iPad, принадлежал на папа Франциск, беше продаден на търг във вторник. Сумата, броена за таблета, възлиза на $30 500, които ще отидат за подпомагане на училище за бедни в Уругвай.

От аукционна къща Кастелс в Мотевидео съобщават, че печелившата оферта е получена по телефона, но отказват да назоват купувача или неговата националност.

Това не е първият случай, когато папа Франциск, често критикуващ пазарната икономика заради насърчаването на неравенството, дарява своя лична вещ, която да бъде продадена на търг. Миналата година мотор Harley-Davidson, подарен на висшия духовник, успя да събере 241 500 евро.

Getty Images
Getty Images

Направи добро с него.

– казал роденият в Аржентина папа на уругвайския свещеник Гонзало Емилиос, когато му предал iPad-a. Емилиос на свой ред дарил таблета на гимназия Франсиско де Пайсанду, намираща се на около 370 километра северно от столицата Монтевидео.

От училището съобщават, че след поредица от неуспешни опити да продадат iPad-a с помощта на някои от най-известните аукционни къщи като Кристис и Сотбис, те се спрели на варианта да опитат да намерят купувач за таблета чрез местната аукционна къща Кастелс.

На гърба на iPad-a е написано послание, гласящо “Негово Светейшество Франциско. Servizio Internet Vaticano, март 2013”. Таблетът има сертификат, подписан от личния секретар на папата Фабиан Педакио Леаниз.

Папа Франциск характеризира интернет като “дар от Бога”, но признава, че самият той не се справя особено добре с технологиите.

Източник: Reuters

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.