imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте как Стив Возняк подготвя своята восъчна фигура при Мадам Тюсо


Винаги колоритният съосновател на Apple Стив Возняк няма как да не породи усмивка у нас. Е, вече посетителите на музея на Мадам Тюсо в Сан Франциско ще могат да видят и него сред другите известни личности там. Това се случи близо година, след като бе проведено отворено гласуване, което „Воз“ спечели. Сред конкурентите му бяха Лари Пейдж от Google и Илон Мъск – геният на Tesla.

Стив Возняк е не просто създателят на култовия Apple II, а и личност, която е не по-малко важна от Стив Джобс за развитието на Apple като водещ бранд в света. В сравнение и с Джобс, и с текущия лидер на Купертино – Тим Кук, „Воз“ не залага на сериозността. Вместо това, той винаги клони към забавното и неизменно го виждаме засмян.

Стив Возняк и измерването му за Мадам Тюсо

Сесията му за Мадам Тюсо отново е издържана в този дух. Стив Возняк се смее през цялото време – нищо, че е било нужно да му бъдат направени над 350 измервания, за да може да се направи скулптурата му.

„Хич си нямам идея как ще се почувствам, когато я срещна [фигурата му в Мадам Тюсо, бел. пр.]”, отбелязва той. „Най-вероятно ще се почувствам много, много горд… може би дори ще изтръпна от преживяването“.

За изтръпване не знаем, но е повече от явно, че Возняк си е прекарал прекрасно:

Стив Возняк и восъчната му фигура в Мадам Тюсо

Официалното откриване на статуята на Стив Возняк ще се състои малко по-късно този месец. Въпреки това, от музея на Мадам Тюсо ни предлагат интересни кадри и снимки от цялото преживяване на „Воз“. Ето и видеото, взето по време на подготвянето на бъдещата восъчна фигура:

Очакваме с нетърпение да видим как точно се е получила восъчната отливка на 65-годишния Стив Возняк, положил основите на Apple като компанията, която може да се похвали с толкова предани фенове. Определената за събитието дата е 19 март, като восъчната фигура на Возняк ще е част от програмата на първия Silicon Valley Comic Con.

Източник: Cult of Mac, Изображения: Мадам Тюсо.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.