imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте кои приложения спират да съществуват


Обикновено през декември се появяват всевъзможни коледни приложения. Последният месец на 2015 г. обаче бележи края на няколко сравнително известни приложения. Вижте кои.

От Facebook обявиха, че затварят своето Creative Labs подразделение. То беше основано през 2013 година и мисията му бе да съдейства за разработването на нови концепции за приложения. Плод на труда на Creative Labs бяха app-ове като Slingshot, Rooms и Riff. През април ви съобщихме за появата на Riff (app, в който потребителите създават клипове, които впоследствие се допълват от други ползватели на приложението) и за незадоволителния успех на Slingshot (приложение за споделяне на снимки и видеа). Очевидно съдбата на Slingshot е била последвана и от Riff, и приложението не е устояло на конкуренцията на Snapchat, Vine, Periscope, Meerkat и др.

Riff-1Другият, оказал се неуспешен проект на Creative Labs, се нарича Rooms и предлагаше тематични стаи за анонимен чат, опитвайки се да ни припомни IRC от началото на века. Трите приложения вече не са налични в App Store, а от Facebook обявиха, че за момента Slingshot, Riff и Rooms ще продължат да могат да се използват от хората, които са си ги свалили. Rooms обаче окончателно ще затвори врати на 23 декември, когато приложението ще се превърне в история.

снимка: Cult of Mac
снимка: Cult of Mac

Освен Facebook, част от своите услуги затваря и Dropbox. От компанията обявиха, че слагат край на Mailbox приложението, което закупиха през 2013 година. App-ът за организиране на снимки и видео Carousel също спира своето съществуване. Като причина за “екзекутирането” на приложенията, от Dropbox изтъкват странно оправдание – “През последните няколко месеца нашият екип е фокусиран все повече върху съвместната работа и опростяването на начините, по които хората работят в група. В тази връзка, взехме трудното решение да затворим Mailbox и Carousel.”

folder-exclusion-banner-blog-1024x694Mailbox приложението ще спре да съществува на 26 февруари 2016 г., а Carousel на 31 март догодина.

Предстои да разберем какви ще бъдат следващите проекти на Facebook и Dropbox и дали те ще бъдат по-успешни от приложенията, които ще заместят.

Източник: 9to5Mac

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.