imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте кой Apple продукт скоро ще получи дългоочаквана нова версия


Миналата есен се появиха новите периферни устройства на Apple (Magic mouse 2, Magic Trackpad 2 и Magic Keyboard 2), които чакаха своя ъпдейт в продължение на цели 4 години. Сега изглежда е ударил часът да видим и нов Apple Thunderbolt дисплей.

Както вече знаем, от 13 до 17 юни в Калифорния ще се проведе годишната конференция на разработчиците на Apple (WWDC). Именно тогава очакваме да бъде представено новото поколение външни дисплеи на компанията от Купертино. Предпоставките за появата на следващо поколение монитори са налице от доста време, а сега може би е дошъл моментът, когато те ще бъдат материализирани.

27-инчовият Apple Thunderbolt Display беше представен през далечната вече 2011 година. Оттогава технологиите отбелязаха доста голямо развитие, а дисплеят все още не е получил актуализация. Според Macrumours, ниските наличности от този продукт, с които Apple разполагат, са знак, че скоро можем да видим нов модел монитор на Apple.

Apple_Thunderbolt_Display-PRINT21Междувременно, през 2012 година Apple представи MagSafe 2 конектора за зареждане, към който постепенно преминаха лаптопите на компанията. Така в кутията на Thunderbolt Display се наложи да бъде добавен адаптер от стария към новия стандарт – нещо, което едва ли е по вкуса на Apple потребителите, свикнали всичко да е изпипано до последния детайл.

macbook-air-2012-dual-thunderbolt-displaysИзглежда, че, колкото и да ни е неприятно, в скоро време и MagSafe може да остане в историята. С пускането на авангардния 12-инчов MacBook, Apple даде ясно да се разбере, че бъдещето принадлежи на мултифункционалния USB-C порт. Тук вече старият Thunderbolt Display от 2011 година съвсем няма как да се адаптира и по тази причина от Apple определят компютъра като несъвместим с този монитор. Това със сигурност налага появата на нов Apple дисплей, към който потребителите на 12-инчови MacBook машини да могат да “се връзват”.

2016-macbook-usb-cОсвен всичко вече споменато, една промяна в дизайна на монитора също не би била излишна. Въпреки, че Apple представи нови, по-тънки и елегантни iMac компютри, дизайнът на Thunderbolt Display се запази. Така, ако си купите настолния компютър, ще получите едно по-добре изглеждащо устройство отколкото, ако решите да се сдобиете само с монитора.

Накрая, но не на последно място, идва проблемът с резолюцията. Докато iMac компютрите имат впечатляващи 4К и 5К дисплеи, то Thunderbolt Display мониторът остава със скромната резолюция от 2560х1440.

apple-imac-with-retina-5k-displayЗа скоростта, с която се развиват технологиите, 5-те години, в които Apple Thunderbolt Display е на пазара, са си цял век. С нетърпение очакваме какво ще ни покажат на негово място от Купертино. Надяваме се това да се случи именно на WWDC този месец, а ние, естествено, ще отразим събитието. Очакванията ни са доста завишени, но ние сме сигурни, че от Apple няма да ни разочароват.

Източник: 9to5Mac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.