imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте най-добрите приложения за 2015 г.


Apple публикува ежегодната си класация за най-добрите приложения и игри, пуснати в App Store за последните 12 месеца. Вижте отличниците тук.

Тази година, освен приложения за iPhone, iPad и Mac, списъкът включва и app-ове за Apple Watch и новото Apple TV. В българската мобилна версия на App Store тази класация все още не се е появила, затова ще ви представим американските резултати. Ако и у нас се появи списъкът, съществува вероятност той да е с малки промени. В Mac App Store обаче Best of 2015 секцията вече е налична и при родните потребители. Нека обаче видим кои приложения избраха от Apple да включат сред най-добрите за годината.

iPhone

Приложение на годината: Periscope (безплатно)

photorealistic_logoПриложението на Twitter за видео стрийминг на живо спечели приза на редакторите в Apple за най-добър iPhone app за годината. Да му е честито.

На второ и трето място са съответно Enlight (3.99 евро; приложение за редактиране на снимки) и Robinhood (app за търговия с акции, който не е наличен в българската версия на App Store). Всъщност, последното приложение може да ви е познато, тъй като на WWDC 2015 спечели една от наградите на Apple за дизайн. Можете да си припомните тогавашните призьори тук.

Най-иновативно приложение: Workflow (2.99 евро)

workflow-iphone-gifs-heroWorkflow е друг app, който беше отличен и на WWDC. Неговата идея е да улесни ежедневието ви, създавайки автоматизирани процеси.

Най-добро приложение за iPhone 6s: Instagram (безплатно)

От Apple може би са избрали популярното приложение за споделяне на снимки, тъй като то бързо и ефективно възприе новата 3D Touch технология, която дебютира в тазгодишните iPhone-и.

Ето и най-добрите игри за годината.

Най-добра iPhone игра: Lara Croft GO (4.99 евро)

Lara-Croft-GOВ тази изключително конкурентна категория, от Apple са посочили за победител играта Lara Croft GO, следвана от Fallout Shelter (безплатна) и Mr Jump (безплатна).

Най-иновативна игра: Dark Echo (1.99 евро)

screen1136x1136Тази игра е толкова иновативна, че трудно можем да обясним какво точно представлява. Ако искате да я тествате, можете да я свалите тук срещу 1.99 евро.

Най-добра игра за iPhone 6s: Warhammer 40,000: Freeblade (безплатна)

screen1334x1334Този избор не е особено изненадващ, имайки предвид, че Warhammer 40,000: Freeblade беше показана на почти всички медийни събития на Apple, свързани с iPhone 6s.

iPad

Приложение на годината: The Robot Factory (3.99 евро)

screen2048x2048-1Строите и тествате роботи. Приложението е създадено да помогне на децата да развият своето мислене, като същевременно се забавляват. Родителите също харесват този app, който е спечелил и “Parent’s Choice Gold Award” награда.

На-второ и трето място за iPad приложение на годината са HBO Now, което не е налично в България, и Patterning (9.99 евро).

Най-иновативно приложение: LiquidText (безплатно)

liquidtextПриложението за работа с текстови файлове, като PDF, doc, ppt, уеб страници и др., спечели този приз най-вече заради опциите за маркиране и контрол с жестове, които то предлага.

Най-добро приложение за iPad Pro: uMake (безплатно)

uMakeПриложението за 3D дизайн дава отлично поле за изява за любителски и професионални дизайнери, оборудвани с iPad Pro и Apple Pencil.

Най-добра iPad игра: Prune (3.99 евро)

Prune-1Помогнете на вашето дърво да израсне в правилната посока. Звучи доста скучно, но играта всъщност не е никак лоша и се отличава значително от останалите игри в App Store.

На второ и трето място в подреждането откриваме Rayman Adventures, която в момента оглавява класацията на безплатните приложения в българския App Store, и Implosion (0.99 евро), където взривявате най-различни конструкции.

Най-иновативна iPad игра: Her Story (1.99 евро)

screen2048x2048-3В играта вие сте детектив, който трябва да разкрие убийство. Звучи доста тривиално, но начинът, по който е поднесена тази история, наистина е уникален. Her Story директно ви потапя в полицейските хроники от средата на 90-те. Можете да си свалите играта тук.

Най-добра игра за iPad Pro: Zodiac: Orcanon Odyssey (4.99 евро)

screen2048x2048-4Zodiac: Orcanon Odyssey е класическо RPG, което се възползва от огромния и изключително качествен 12.9 инчов дисплей на iPad Pro.

Apple TV

Приложение на годината: HBO Now

Не е изненадващо, че HBO NOW приложението се нарежда на първа позиция в класацията за потребителите на американския tvOS App Store.

Игра на годината: Rayman Adventures

Изпробвахме тази игра на новото Apple TV, но честно казано тя не ни впечатли особено. Asphalt 8, че и дори Crossy Road ни се сториха по-вълнуващи.

Apple Watch

Приложение на годината: Dark Sky

Това е най-популярното Apple Watch приложение за прогнозата за времето в САЩ.

Игра на годината: Rules!

Малкият дисплей на Apple Watch едва ли е най-удобното място за игри, но ето, че има и такава награда.

Mac

Приложение на годината: Affinity Photo

screen1280x800Това приложение за редактиране на снимки е отличен помощник на професионалистите в областта на фотографията.

Игра на годината: Pillars of Eternity

screen1280x800-1Още едно класическо RPG, което е отличено в тазгодишната класация. Изберете една от шест раси, с които да играете, и започнете своето приключение.

Подгласниците на победителите в двете Mac категории са съответно PDF Expert by Readdle в класацията на приложенията, и Hand of Fate за игрите. Можете да видите останалите най-добри Mac app-ове за 2015 година в Mac App Store на вашия Apple компютър. Тук пък можете да видите някои не толкова добри приложения, които, колкото и да опитаха, не успяха да попаднат сред най-добрите за 2015 г.

Източник: Macstories

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.