imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте новото Apple TV


Apple представи новото Apple TV. Със своите значително подобрени параметри, дистанционно с тъчпад и сензор за движение, собствен App Store, tvOS и Siri, то ще може удобно да се настани в хола.

Последният ъпдейт на Apple TV беше доста отдавна, така че очакванията към новото устройство бяха доста високи. Това, което видяхме снощи, ни кара да мислим, че новото Apple TV може да внесе много забавление и емоции във всекидневната.

Приложенията за iOS внесоха толкова много иновации в програмирането и забавленията и решихме да пренесем тези вълнуващи неща и на екрана на телевизора. Приложенията правят телевизионните изживявания още по-завладяващи за зрителите. Смятаме, че именно приложенията представляват бъдещето на телевизията.

– Заяви Еди Кю, вице-президент на Apple по софтуера и услугите.

hero_largeНовото Apple TV работи с tvOS, което ще позволи на разработчиците да създават приложения, специално за Apple TV. Дистанционното управление е оборудвано с тъчпад, което значително улеснява избирането, скролването и навигирането. Благодарение на вградените в него жироскоп и акселерометър можем да очакваме появата на страхотни игри и приложения, специално за Apple TV.

Дистанционното на Apple TV служи едновременно и като контролер за игрова конзола.
Дистанционното на Apple TV служи едновременно и като контролер за игрова конзола.

Siri също ще има ключова роля в новото Apple TV. От Apple демонстрираха как само с гласа си можем да намерим и пуснем любимите си ТВ предавания, да ги превъртим или спрем. Дори и да не сме сигурни какво точно искаме да гледаме, можем да поискаме от дигиталния асистент да ни даде някой съвет: “Find the best funny movies from the 80’s” например, ще ни покаже най-забавните филми от 80-те, а “Find popular TV shows for kids” ще ни предложи някои от най-популярните детски предавания. Новият впечатляващ Siri комуникационен интерфейс е един от акцентите на Apple TV, но, за жалост, първоначално няма да бъде наличен в България.siri_remote_large

Новото Apple TV има 32 GB и 64 GB версии. Дистанционното се зарежда с Lightning конектор, а при нормална употреба батерията му издържа месеци.

Източник: Apple

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.