imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте подобренията в дисплея на iPad mini 4


От DisplayMate тестваха дисплея на новоизлезлия iPad mini 4 и резултатите бяха чувствително по-добри в сравнение с тези на предходните модели iPad mini. Вижте откъде идва разликата.

Според тестовете на DisplayMate, цветовата гама и прецизността на цветовете при iPad mini 4 е идентична с тази на iPad Air 2, iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Всички предишни модели iPad mini имаха малка 62% цветова гама със слаба наситеност на цветовете, докато настоящият iPad mini 4 може да се похвали със цветова гама от 101%. По-впечатляващ, обаче, е друг показател – коефицентът на отражение на екрана е едва 2.0%, което се дължи на специалното му антирефлексно покритие. За сравнение този процент при iPad mini 3 е 6.5%, а при първото iPad mini – 9.0%. Ето какъв е коментарът на DisplayMate за iPad mini 4:

iPad mini 4 най-после порасна и се превърна в пълноправен и уважаван член на iPad семейството, с дисплей, с който и Стив Джобс би се гордял. Дисплеят разполага не само с изключително точна 101% sRGB цветова гама, но и с много малък коефицент на отражение от екрана – едва 2.0%, което е най-ниската стойност, която сме измервали някога за мобилно устройство – доста впечатляващо!

iPad-mini-4-2Стойността на показателя за отразяването от екрана на практика означава, че можем да направим ясно разграничаване между цветовете на екрана на новото iPad mini, като влиянието на околната светлина, което може да доведе до размиване и по-ниска отчетливост на изображенията, е значително намалено. Предишният рекордьор по този показател беше iPad Air 2 с коефицент от 2.5%, а повечето таблети, тествани от DisplayMate, попадат в рамките на 5.0% до 6.5%. Така контрастът на дисплея на iPad mini 4 в условия на околна светлина е между 2.5 и 3.2 пъти по-добър в сравнение с повечето други таблети и 36% по-добър в сравнение с iPad Air 2.

Макар и да не включва A8X процесора на iPad Air 2, новият iPad mini 4 е един наистина подобрен таблет. Най-хубавото е, че вече можете да се убедите сами в това – разбира се, в магазини iStyle.

Източник: MacRumors

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.