imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте поредната концепция за Apple Car


Слуховете, че от Apple разработват собствен автомобил, биват подкрепяни от все повече реални факти. Евентуалният облик на колата обаче все още остава мистерия.

Вече сме ви показвали различни концепции, свързани с очакваната Apple Car. Сега ви представяме визията на британците от Carwow.

Apple-Car-threequarter-front_0UnknownДизайнът е издържан в характерния за Apple минималистичен стил, включва добра аеродинамика и отчасти прилича на автомобилите на Tesla. Цялостната форма на колата наподобява на Apple Magic Mouse. Каросерията е изработена от подсилена с карбон пластмаса (същата, която използват от BMW за i3 модела, който се говори, че ще бъде основа за колата на Apple). От Carwow се надяват Apple Car да може да се “самопочиства”, благодарение на специално покритие на автомобила като това, което от Nissan тестват. Става въпрос за иновативно супер хидрофобно покритие, върху което веществата на водна основа, като кал, дъжд, сняг и др. (които са най-честите замърсители на автомобила), просто се стичат сами по повърхността на колата.

Unknown-3Една от идеите на Carwow, която не ни допадна особено, е свързана с цветовете на Apple Car. Британците предлагат колата да се изработва само в превърналите се в стандартни за Apple три цвята: сребърен, златен и астро-сив цвят. Смартфон, лаптоп, кола: всичко това в един цвят донякъде ще ни вкара в “1984” на Оруел.

Unknown-4Интериорът на автомобила е доста футуристичен. Влизането става с пръстов отпечатък, а в централната конзола има специално място за iPhone. Когато поставите своя смартфон там, се включва огромен дисплей, показващ карта на пътя. Пътникът до шофьора може да се наслаждава на филми и видео на живо на собствения си екран. В този концептуален Apple Car има и място за вграждане на Apple Watch.

Unknown-7За жалост не можем да качим Джеръми Кларксън зад волана на това проекто-возило, но на хартия параметрите му не изглеждат зле, особено за електрически автомобил. С мощност от 250 к.с. и въртящ момент от 400 Nm този Apple Car може да бъде и доста бърз (особено, ако конструкцията на колата е по-олекотена). По-слабите модели (със 120 к.с) пък ще бъдат по-евтини. От Carwow предлагат базов модел, който може да измине само около 200 км с едно зареждане (не особено впечатляващ показател). С по-високия клас модели пък ще можем да стигаме и до морето (около 500 км обхват). Пълното зареждане на автомобила ще се извършва за 4 часа. Надяваме се до появата на истинския Apple Car, с напредването на технологиите, тези параметри да бъдат сериозно завишени.

До евентуалната поява на Apple Car на пазара ще минат още доста години и ще се появят още много концепции за визията на автомобила. Как ще изглежда той в действителност, предстои да разберем.

Източник: Carwow.co.uk

 

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.