imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте снимки от европейския завод на Apple в Ирландия


Единственият завод за производство на компютри, собственост на Apple, се намира в Корк, Ирландия. Сега от Irish Examiner ни предлагат поглед отвътре на впечатляващата структура.

В завода и прилежащата административна част работят около 4000 души на различни позиции в областтта на производството, поддръжката, дистрибуцията, логистиката и др.

Преди години бяхме аутсайдерите, имахме около 5% пазарен дял и се занимавахме само с компютри. Духът на малката компания обаче се е запазил и до днес.

AppleHQCorkExam010615f_large
Във фабриката се произвеждат iMac компютри

Думите са на работник в компанията, отговарящ за логистиката на 110 Apple магазина в Европа, Близкия Изток и Африка.

AppleHQCorkExam010615a_largeAppleHQCorkExam010615d_largeГоляма част от мениджърския екип, базиран в Корк, е тук от самото начало и е станал свидетел на разрастването на фабриката, която преди 30 години е била с персонал от едва 60 души. Сега това е най-важният център на непрестанно разрастващата се империя на Apple извън базата в Купертино, Северна Калифорния.

Интериорът на централата на Apple в Корк
Интериорът на централата на Apple в Корк

С инвестиции от над 100 милиона евро от 2009 година насам и разкрити хиляди работни места, Apple е един от най-големите частни работодатели в Ирландия. Както можете да видите от снимките, фабриката в Корк произвежда iMac компютри. Освен това в прилежащия кол център работят стотици хора, говорещи десетки езици и натоварени със задачата да осигуряват съдействие по телефона на тепърва запознаващите се с продуктите на Apple потребители. Най-новата сграда в комплекса – Building Five, е построена в съответствие с глобалната политика на Apple за намаляване на въглеродния отпечатък – използване на соларна енергия, събиране и употреба на дъждовната вода и др.AppleHQCorkExam010615e_largeAppleOnlineSpecialistCorkExam010615_large

Източник: Irish Examiner

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.