Steve-Wozniak-szupermeno-Nixie-oraval-cover

Возняк получава статуя в музея на Мадам Тюсо

#Новини
2015. 05. 31.

Съоснователят на Apple Стив Возняк ще бъде следващата голяма фигура от технологичния бранш, която ще получи своя восъчна статуя в музей на Мадам Тюсо.

Возняк бе избран след отворено гласуване, в конкуренцията на редица възможни кандидати от бранша, сред които Илон Мъск от Tesla и Лари Пейдж от Google. Така внушителната фигура на “Воз” ще заеме своето място в музея на Мадам Тюсо в Сан Франциско, редом до восъчните статуи на Марк Зукърбърг и Стив Джобс.

Изключително съм развълнуван да бъда приет в семейството на Мадам Тюсо. Спомням си посещението ми на Лондонския музей като дете и колко готино беше да видя восъчната фигура на Марк Нопфлър. Нямам търпение да видя моята фигура до тази на Джобс – ще бъде точно като едно време.

Steve-Jobs-Madame-Tussauds-1
Восъчната фигура на Стив Джобс; снимка: Joanna T. / Yelp

Процесът по изработването на восъчната скулптура започва с взимане на мерки за статуята. В продължение на 2-3 часа екип от скулптори, работещи за музеите на Мадам Тюсо, ще вземат повече от 250 различни мерки на Стив Возняк. Времето за направа на восъчната статуя е около 3-4 месеца. Според сайта на музея на Мадам Тюсо се очаква фигурата на Возняк да бъде представена на публиката през есента на тази година.

Източник: Madame Tussauds San Francisco

Добави коментар