imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Време е да решите – заслужава ли си да плащате за Apple Music?


Тази седмица изтича безплатният тримесечен период за ползване на Apple Music за потребителите, които са направили абонамента си за услугата веднага след нейното появяване. И логично идва въпросът – ще ползвате ли Apple Music, дори и ако трябва да плащате 4.99 евро на месец?

Когато услугата Apple Music беше пусната в края на юни, тя дойде със своите предимства като 30-те милиона песни, до които получавате достъп, радио Beats 1 и останалите станции, възможността за офлайн слушане на музика, For You секцията, както и Connect платформата, даваща възможност за връзка между изпълнителите и техните фенове. Услугата за музикален стрийминг обаче имаше и някои недостатъци като не дотам интуитивния интерфейс на приложението, както и объркването между собствената музика и тази в Apple Music.

Apple-Music-3От Apple признаха за някои от недостатъците на услугата и съобщиха, че работят здраво за отстраняването им. Междувременно броят на абонатите се увеличи до над 10 милиона. Сега обаче идва моментът на истината, за да разберем дали Apple Music е успяла да спечели потребителите на своя страна. Ако сте харесали услугата, вашият абонамент автоматично ще бъде подновен. Цената на индивидуалния абонамент е 4.99 евро на месец, а на семейния (който е за до 6 души, ползващи Family Sharing) е 7.99 евро месечно. Цените са съобразени с пазара и тарифите на конкурентните услуги за музикален стрийминг, като Spotify.

В случай, че не смятате да ползвате Apple Music за в бъдеще, трябва да отмените опцията за автоматично подновяване на абонамента ви, за да не бъдете таксувани за услугата. Ето как можете да направите това:

  1. Отворете вашето Music приложение.
  2. Изберете Account > Manage.
  3. Изключете Automatic Renewal опцията.

13425-8148-IMG_0216-lС отказа си от подновяване на абонамента, всички Apple Music песни, които сте свалили за офлайн слушане, ще бъдат премахнати от вашето устройство.

И така – вие какво мислите? Ще останете ли абонати на Apple Music и след края на тримесечния безплатен период?

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.