imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

В САЩ вече има над 100 млн. iPhone-a


Според последните данни на Consumer Intelligence Research Partners в края на септември в САЩ се използват повече от 101 млн. iPhone-a, две трети от които са от последните две поколения на смартфона.

58 млн. от тези 101 млн. iPhone-a, използвани в момента в САЩ, са iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Последните модели iPhone 6s и iPhone 6s Plus са достигнали до едва около 4 млн. американски потребители, но не бива да пренебрегваме факта, че данните са от края на септември, когато тези модели бяха на пазара от едва няколко седмици.

cirpiphoneinstallbase-800x424Анализите на CIRP потвърждават силните позиции на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които се превърнаха в едни от най-успешните модели смартфони на Apple в историята. За първата година, през която тези устройства са били на пазара, са продадени около 60 млн. от тях. За сравнение, за същия период iPhone 5s е достигнал до около 28 милиона потребителя в САЩ.

Данните за американския пазар не се отличават особено от тези за световния, които ви показахме малко преди представянето на iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Все повече потребители започват да използват смартфони, а напоследък от Apple се фокусират върху привличането на клиенти от лагера на Android.

Képernyőfotó-2015-11-23-16.31.54-1024x541От Купертино дори направиха специално Move to iOS приложение за Android, помагащо на потребителите да прехвърлят данните си към iPhone. Тим Кук пък сподели, че през тримесечието юли-септември 2015 г., компанията от Купертино може да се похвали с най-голям брой Android потребители, преминали към iOS.

Източник: MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.