imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

В Швейцария ще доставят пощата с дронове


Швейцарските пощи Swiss Post се нареждат до Amazon в усилията си да извършват доставки с автоматично управляеми дронове.

От Swiss Post обявиха, че са започнали да тестват извършването на доставки с тегло до 1 килограм с помощта на дронове. От пощите показаха устройствата, които смятат да използват и обявиха:

Дронът има изключително олекотена конструкция и може да транспортира пратки с тегло до 1 кг на разстояние от повече от 10 км с едно зареждане на батерията. Устройството лети самостоятелно, следвайки ясно определен, сигурен летателен маршрут, очертан от cloud софтуер, разработен от Matternet.

Преди обаче дроновете да влязат в масова употреба за извършването на доставки, трябва да минат около 5 години, тъй като има много изисквания, които да бъдат покрити. През това време ще продължат тестовете на техническите възможности на дроновете.

Снимка: Reuters
Снимка: Reuters

За момента от Swiss Post смятат да използват летящите пощальони само в екстремни ситуации, например “доставки за места, откъснати от околния свят, в следствие на буря или друга природна стихия”.

Швейцария не е единственото място, където дроновете могат скоро да започнат да разнасят пратки. В края на 2013 година, най-големият сайт за онлайн търговия в света – Amazon, оповести своя план за извършване на доставки с дронове на определени места. Идеята е клиентът да получава своята пратка по-малко от 30 минути след извършване на поръчката.

Така или иначе, дроновете все повече навлизат в нашето ежедневие. Освен за игра, те могат да служат за заснемане от птичи поглед на висококачествени кадри, както и да бъдат в помощ на някои професионалисти, като фотографи, земеделци и данъчни служители.

Източник: The Telegraph

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.