imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Готви ли Apple нови приложения за Android?


Както по-рано ви съобщихме, Apple вече прави приложения и за Android. Според последните обяви за работа на страницата на Apple, компанията от Купертино се готви да пусне нови “вълнуващи” приложения за Android.

Първата вълна от епълски приложения за конкурентната платформа включва Apple Music и Move to iOS. Apple Music не се нуждае от представяне, като версията на стрийминг услугата за Android се очаква да бъде пусната през есента. Move to iOS пък е приложението, което помага на потребителите да прехвърлят своите снимки, контакти, app-ове и настройки, когато решат да сменят своя Android телефон с iPhone.

Още през 2013 година Тим Кук сподели, че няма предразсъдъци относно пренасянето на iOS приложенията и на конкурентните платформи, “ако има смисъл”.android-to-ios-1

Ето какво гласи една от новите обяви за работа, публикувана на сайта на Apple:

Търсим инженери, които да ни помогнат да пренесем вълнуващи нови мобилни продукти на Android платформата.

screenshot-2015-08-05-10-54-04Думата “нови” загатва, че тук не става въпрос за Apple Music или Move to iOS. Възможно е от Apple да планират да пуснат версия на iMessage за Android, така че платформата за съобщения на Apple да стане истински конкурент на WhatsApp, Viber и Messenger. Safari също може да получи своя Android версия. Все пак това беше едно от първите приложения на Apple, които се появиха и на Windows компютрите. Друг app, който може да се видим и на Android устройствата, е iTunes Store, който да допълва Apple Music.

А вие кое Apple приложение бихте искали да видите и на смартфоните с Android?

Източник: 9to5Mac, главна снимка: Techieapps

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.