imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Store

Дали наистина Apple планира Apple Store инвазия в Латинска Америка?


Вече сме писали за особеното внимание, което Apple обръща на развиващи се пазари като Китай или пък Индия. След миналогодишното откриване на два Apple Store-а в елитна локация като Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), слухове твърдят, че компанията се е насочила към Латинска Америка.

Първата “копка“ от ритейл вълната ще бъде осъществена не къде да е, ами в огромния Мексико Сити. Информацията идва от източник, пожелал да остане анонимен, но достатъчно запознат с дейността на компанията.

По думите му, първият Apple Store ще се намира във Via Santa Fe – луксозната част на комплекса Centro Santa Fe в Мексико Сити:

Santa Fe

Старши вицепрезидентът на търговската мрежа и онлайн магазините на Apple – Анджела Арендс, пък вече е подписала договор за наем.

Ако слуховете са верни, това ще е едва третият магазин на Apple в Латинска Америка. Единствените два Apple Store-а в региона се намират в Бразилия. Източникът посочва, че именно те са служили като тестови обекти за последваща вълна от Apple магазини на континента.

Apple Store във Via Santa Fe ще е последван от друг магазин, който ще бъде позициониран в оживен търговски район, но като самостоятелна сграда. Дизайнът и обемът му ще са съвместими с вече съществуващи подобни Apple Store, като хитовия търговски обект на Union Square в Сан Франциско:

Apple Store, San Francisco

Анонимният източник изтъква, че няма информация кога точно ще отворят двата Apple Store в Мексико Сити. Във всички случаи обаче, Apple ще разшири дейността си в държави като Чили и Аржентина след това.

Към момента латиноамериканските държави могат да се похвалят с обилно количество онлайн Apple магазини. Физическите търговски обекти обаче се възприемат много по-охотно от феновете на Apple.

Как мислите, дали Apple действително планира ритейл нахлуване в латиноамериканския пазар?

Източник: Apple Insider

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.