imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Time Warner

Дали Apple смята да купи Time Warner?


Aко посетим киносалона по всяко време на годината, шансът да гледаме филм на Warner Bros. е голям. В случая на кабелната телевизия пък, безапелационният лидер е HBO. Общото между двете е огромният конгломерат Time Warner, който в момента се намира в деликатна финансова ситуация. И е немалко вероятно Apple да се намеси…

Редица източници, включително реномираният The New York Post изтъкват, че Apple демонстрира силен интерес към случващото се около Time Warner. Компанията от Купертино далеч не е сама, а е сред други гиганти като AT&T (притежаващи DirecTV) и медийната империя Fox. Анонимни наблюдатели обаче отдават най-голямо значение не на друг, ами на Apple.

По думите на анализаторите, купуването на Time Warner ще доведе до редица позитиви за Apple, и най-вече различни нововъведения при Apple TV. Все пак с портфолио като CNN News, Warner Bros. и HBO, или пък Turner Sports, Time Warner ще осигури сериозна доза съдържание и шоута за Apple потребителите.

Time Warner

Открай време около Apple витаят слухове, че компанията работи по предоставяне на услуга за дигитално стриймване на кабелна телевизия. Спекулациите се въртят около пакет от 30-40 канала на достъпна цена, но около евентуалния ход на Apple в сферата на Apple TV услугите все още не се знае много.

Главният изпълнителен директор на Time Warner Джефри Бюкс е в сериозно противоречие с акционерите и инвеститорите на компанията. Причината е шокиращо ниското търгуване на акциите на Time Warner (71,06 долара/акция), в сравнение с предишните оферти за закупуване (85 долара/акция, предложени от 21st Century Fox). Пазарни анализатори смятат, че изкупуването на компанията е неизбежно, дори да се наложи тя да бъде разделена „на части“. Макар и отбелязващ опцията за изкупуване нацяло, Бюкс е твърдо против разкъсването на Time Warner.

Apple TV и Time Warner

Предстои да видим как точно ще реагира Еди Кю, вице-президент с ресор софтуер и онлайн услуги и една от водещите фигури в Apple. Именно той отговаря за сделки, свързани с онлайн съдържание. Напомняме, че през 2015 Apple и HBO си сътрудничиха, като HBO изкара стрийминг услугата си HBO Now за притежателите на Apple TV, iPhone и iPad. Кой знае, може би това е било само първата стъпка към нещо още по-грандиозно, което Apple готви за феновете си.

Източник: 9to5Mac.

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.