imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Дали iPhone 7 наистина ще ни донесе аудио революция?


В последните седмици слуховете около iPhone 6c и iPhone 7 зачестиха значително. Постепенно изначало странните теории стават все по-точни и обосновани. Явно може да се докопаме до зрънце истина, месеци преди да видим самите нови iPhone модели на пазара.

Днешният най-горещ слух е, че iPhone 7 почти сигурно ще премахне 3.5мм аудио жака, който ни е добре познат от сегашните модели. В началото посрещнато със скептицизъм, това хрумване започва да се оформя като твърде вероятна реалност.

Анонимен източник изтъква, че вместо това, iPhone 7 ще включва или слушалки EarPods, връзващи се с Lightning кабел, или безжични Bluetooth слушалки. В такъв случай всеки, който иска да използва стандартни слушалки на друг производител, ще трябва да закупи такива, които поддържат връзка с Lightning. Подобни продукти вече започнаха да се появяват на пазара в очакване на хода на Apple.

Apple EarPods слушалки

Източникът конкретизира и отговорникът за Lightning революцията при iPhone 7 – Cirrus Logic, дългогодишният партньор на Apple. Cirrus Logic произвеждат висококачествените аудио чипове за iPhone и най-вероятно ще адаптират новото поколение чипове за поддържане на Lightning порта.

Още една възможност е Apple да започне да продава по-скъпи луксозни слушалки, които да са звукоизолиращи и да се свързват с Lightning. Те обаче ще бъдат пуснати отделно от iPhone 7 и вероятно ще са част от Beats бранда.

 iPhone 7

Естествено, съществуват и слухове, според които Apple просто ще включи специален адаптер в iPhone 7 пакета. Той ще позволява на потребителите да свържат техните стандартни слушалки с 3.5мм аудио жак в новия порт на iPhone 7.

Една от най-разискваните теми от слуховете е наличието на звукоизолираща функция в аудио системата на iPhone 7. Вързана с новото поколение Apple слушалки, тази функционалност ще блокира фонови шумове, докато слушаме музика или говорим по телефона. Според анонимния източник, отговорността за технологията ще пада върху Wolfson Microelectronics. Британската аудио-технологична компания бе закупена не от друг, ами от Cirrus през 2014 година.

iPhone 7

Напомняме, че други популярни теории разискват възможността iPhone 7 да е водоустойчив и да поддържа безжично зареждане на батерията. Предстои ни да видим точно какво ще ни предложи новата серия Apple смартфони. Едно е сигурно: обръчът от слухове се затяга все повече, така че с всеки изминал ден се приближаваме стъпка по-близо до истината.

Източник: Fast Company; Cult Of Mac / iPhone 7 илюстрации: Yasser Farahi

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.