imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Да си припомним първия iPod. 14 години по-късно


Първият iPod беше представен на 23 октомври 2001 година. Този продукт революционизира начина, по който слушаме музика, но в началото не всички вярваха в неговия успех.

През 2001 година, когато Стив Джобс за пръв показа iPod, на пазара имаше не малко MP3 плеъри. iPod обаче беше нещо наистина различно със своите 5 GB хард диск, емблематичен дизайн и възможност за бърза и удобна синхронизация. Музикалният плеър на Apple постепенно успя да се наложи на пазара и се превърна в един от най-знаковите продукти в началото на новия век. Въпреки, че в последните години нарастващите възможности на iPhone и услугите като Apple Music поставят бъдещето на iPod под въпрос, аудио плеърът на Apple още има своето място под слънцето.

original_ipo-100011051-origНо нека се върнем към 23 октомври 2001 година. Изглежда не особено много хора вярваха в светлото бъдеще на iPod. Събрали сме някои коментари от тогава, които могат да ни накарат да се посмеем, както когато видяхме реакцията на днешните деца при вида на първия iPod.

Супер. Точно от това се нуждаеше светът, още един тъп MP3 плеър. Хайде Стив. Къде е Newton?

iPoop…iCry. Очаквах нещо повече.

Хей, Apple – защо вместо да влизате в света на играчките и джаджите не прекарате малко време, за да оправите супер скъпите си и скапани сървъри? Или искате да се прославите, продавайки разни джаджи?

Още не мога да повярвам! Цялата тази врява за нещо толкова нелепо. Кой го е грижа за MP3 плеър? Искам нещо ново. Искам да мислят различно. Защо, защо правят това?! Толкова е грешно! Толкова е тъпо!

MP3 с хард диск! Колко оригинално! Напомня ми на JUKEBOX-а, който имах някога.

Защо ми е MP3 плеър, като вече си имам CD плеър?

И любимият ни коментар:

Този iPod е за разглезени богаташки деца с луди родители или за фанатични като талибани Apple фенове. Който си вземе това нещо, наистина трябва да е тъп.

Интересно е да си припомним тези коментари 14 години по-късно. Те не са особено изненадващи и подобни мнения обикновено се появяват с представянето на всеки Apple продукт. През годините обаче повечето неща, които Apple пускат на пазара, успяват да направят тези коментари да изглеждат смешни от перспективата на времето. Накрая, нека все пак си припомним представянето на първия iPod:

Източник: MacRumors

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.