imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Джеръми Кларксън представи системата за доставки с дронове на Amazon


С напредването на технологиите все повече неща, които сме смятали за научна фантастика, са на път да се превърнат в реалност. Ето поредното от тях.

През последните години техниката започна да “поумнява” с всички умни часовници, смарт гривни, смартфони, умни термостати, умни кантари, умни електрически крушки и др., които се появиха на пазара. Изглежда сме все по-близо до момента, когато тези умни джаджи ще ни бъдат доставяни по също толкова иновативен начин. Вече ви съобщихме за плана на швейцарските пощи да започнат да осъществяват доставки чрез автоматично управляеми дронове. Тогава споменахме и за намеренията на един от най-големите сайтове за онлайн търговия в света – Amazon, който също планира да използва дронове за част от своите доставки.

prime-air_03Компанията пусна видео, показващо как Amazon Prime Air системата може да работи. Клипът си заслужава да се види, дори и да не сте особени оптимисти относно скорошното навлизане на дроновете като масови “куриери” в България. Все пак в него участва британската телевизионна легенда и бивш водещ на Top Gear Джеръми Кларксън, който по-рано през годината напусна BBC със скандал. Въпреки, че се заговори, че Кларксън и екипът му могат да станат част от бъдещите планове на Apple за навлизане на телевизионния пазар, те приеха изключително щедрото предложение на Amazon.

Amazon Prime Air системата беше представена през 2013 година, а настоящето видео хвърля малко повече светлина върху това как точно ще работи тя. В него можем да видим и новия прототип на модела дрон, който ще се използва за извършването на доставките. Той ще може да доставя пратки на разстояние до около 24 километра, летейки на височина от 120 метра. След това в клипа е показано как дронът се приземява гладко във вашия двор, сканирайки за опасности по пътя си. Целият този процес (от поръчката до взимането на пратката) отнема по-малко от половин час. Говорител на Amazon обяви:

“Някой ден Prime Air дроновете ще станат също толкова срещани, колкото и пощенските камиони.”

Предстои да разберем дали и кога ще се сбъдне това предсказание. Преди това обаче от Amazon трябва да преодолеят редица изисквания на регулаторните органи, както в САЩ, така и в Европа.

Източник: Cult of Mac

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.