4

Дизайнерка оформя портфолиото си като елегантен хартиен MacBook

#Новини
2015. 06. 24.

Всеизвестен факт е, че по-голямата част от дизайнерите (графични или уеб) не могат без две неща: своето портфолио и своят MacBook. Една виенска дизайнерка е решила да съчетае и двете по наистина неповторимо елегантен начин.

Ева Зар е моден дизайнер и живее във Виена. Явно отдаден фен на Apple, тя решава да оформи портфолиото си като MacBook…само че въпросният MacBook е направен от хартия. За да ошлайфа творението си по подобаващ начин, тя си сътрудничи с арт директора Максимилан Маурахер. Резултатът е портфолио с дължина 70 страници, което се разгръща досущ, сякаш стоите пред вашия MacBook и отваряте неговите папки.

Зар базира дизайна си както на хардуера, така и на софтуера на MacBook. Кориците на портфолиото ѝ например наподобяват алуминиевия корпус на лаптопа.

5

Същевременно, заглавната страница симулира началния екран на Mac OS – на нея са отпечатани снимка на Зар, както и импровизирана „парола“.

6

Всяка следваща страница вече имитира софтуерния интерфейс на iOS. Усещането е досущ, сякаш разлиствате различни приложения: страниците дори са озаглавени и подредени по тематичен начин, отразявайки конкретните умения на Зар.

Няма как да се мине и без добре познатото ни Mac OS меню, което украсява горната част на портфолиото. Дизайнерката дори е добавила и лента за навигация, както и характерните за Apple бутони за затваряне на активните прозорци.

7

Със сигурност нестандартния ѝ и изключително артистичен подход няма как да остане незабелязан от потенциални нейни партньори, работодатели и клиенти. А и от друга страна, двете ѝ най-нужни неща ще бъдат комбинирани в едно естетически издържано цяло.

9

Източник: CultOfMac; заглавна снимка: Eva Zar.

Добави коментар