imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Дизайнер обединява съществуващите досега концепции за iPhone 5se


Вчера разбрахме, че Apple ще смени датата на събитието, по време на което най-сетне се очаква да видим 4-инчовия iPhone 5se. Три седмици ни делят от 21 март и със сигурност през това време ще се насладим на още доста слухове около смартфона. Наред с това най-вероятно ще бъдем засипани и с интересни концепции относно iPhone 5se. Като например дизайн-хрумванията на Мартин Хайек.

Миналата седмица вече се сдобихме с една визуализация, която обаче беше доста груба и лишена от естетика. Изтекли в интернет скици утвърдиха, че най-вероятно iPhone 5se ще наподобява 5s почти едно към едно. Въпреки това, все още има доста застъпници на идеята, че iPhone 5se ще „щипне“ достатъчно от iPhone 6 линията, вместо да е идентичен на 5s.

Мартин Хайек побира всички теории относно дизайна на 4-инчовия смартфон на едно място и ни предлага едно ошлайфано, красноречиво сравнение между тях. Хайек е добре известен със своите концептуализации на различни Apple продукти и за пореден път успява да смае аудиторията с качеството на работата си.

iPhone 5se концепции и сравняване на различните версии.

Както бе споменато преди, сходството между 5se и 5s предполага, че двете устройства дори ще използват едни и същи калъфи. Но ако наистина дисплеят на iPhone 5se е заоблен по краищата, това едва ли ще бъде възможно.

iPhone 5s заоблен дизайн

Ако обърнем внимание на камерата, при 6-тото поколение iPhone, камерата на iPhone 6s се „подава“ с 0.7 милиметра отвъд 7.1 милиметровото тяло на смартфона. Дебелината на 5s е 7.6 милиметра, но някои слухове твърдят, че камерата на 5se ще следва логиката на 6s. Така че нищо чудно да видим подобно „подаване“ на камерата и при 4-инчовия смартфон.

25276980041_fbce363592_b

И докато главен обект на полемика е външния вид на iPhone 5se, в едно сме сигурни: „отвътре“ той ще е изключително мощен. Тук сходството е по-скоро с компонентите и възможностите на iPhone 6s – включително неговата страхотна камера и бързи A9 процесори.

25251768142_7afc7f7aa7_b

Източник: MartinHajek, MacRumors.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.