imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Днес излиза OS X El Capitan


От днес ще можете да инсталирате на вашия Mac последната версия на операционната система на Apple – Mac OS X El Capitan. Ъпдейтът е безплатен и е наличен за всички Mac компютри, представени след 2009 година, както и за някои модели от 2007 и 2008 година.

Mac OS X El Capitan беше представен по време на WWDC през юни, а датата на неговото официално излизане беше загатната на 9 септември, когато бяха представени iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Очаква се този ъпдейт да направи дейностите, които извършваме всекидневно със своя Mac, като отваряне и превключване между приложенията, отваряне на имейли, документи, снимки и други файлове, още по-бързи.

Хората обичат да използват своите Mac-ове и една от най-основните причини за това е мощта и лесната употреба на OS X. С El Capitan използването на вашия Mac е още по-усъвършенствано, благодарение на многото на брой малки подобрения, които заедно правят огромна разлика. Реакциите от нашата бета програма са изключително позитивни и смятаме, че потребителите ще заобичат своите Mac-ове още повече с El Capitan.

– заяви Крейг Федериги, вице-президент на Apple по софтуера.

el-capitan-window-management-mission-control
Снимка: 9to5Mac

Първоначалните отзиви в интернет пространството за OS X El Capitan също са доста положителни. Wall Street Journal пише:

За разлика от миналогодишната OS X Yosemite, новата версия на операционната система за Mac не изобилства от нови функции и няма изцяло нов външен вид. Вместо това, El Capitan прецизира нещата, които имат най-голямо значение в един компютър: колко бързо работят приложенията и колко бързо можем да работим, ако сме отворили голям брой от тях.

The Guardian добавя:

Всички промени във визията и функциите, които открихме, бяха положителни, но ъпдейтът наистина набляга на скоростта.

Както вече ви съобщихме, Mac OS X El Capitan включва някои подобрения във вградените приложения, като Notes, Mail, Photos и Safari. Обърнато е внимание и на Spotlight функцията, която получава допълнителни възможности. Освен това, боравенето с повече приложения и прозорци едновременно е улеснено, тъй като получавате нови начини, по които можете да организирате вашата работа. OS X EL Capitan, също като iOS 9, ще има и Split View функция, благодарение на която ще можете да използвате на цял екран две приложения едно до друго. Интеграцията между мобилната и десктоп операционната система на Apple е най-добрата досега.

Снимка: The Verge
Снимка: The Verge

Очаквайте скоро в imagazin.bg повече за новите функции на OS X EL Capitan.

Източник: Apple

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.