imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Добри новини за любителите на аудио книгите и Apple


Повече от ясно е, че все повече хора четат книги на своя смартфон – тенденция, за която принос има и iPhone, предвид популярността му. Наред с електронно четящите, откриваме и един по-рядък, но все пак достатъчно застъпен вид почитатели на литературата: любителите на аудио книгите. Последните новини около iCloud ще зарадват тези от вас, които обичат не да четат, а да слушат любимите си произведения.

Оказва се, че Apple съвсем наскоро – и неизвестно за мнозина, са променили политиката си спрямо аудио книгите. Потребителите вече ще имат възможност да свалят отново произведенията, които преди това са закупили. За iOS устройства това ще се случва през iBooks, докато, ако разполагате с Mac, ще е нужно да направите същото през iTunes. Пълното уточнение може да видите тук.

Apple и свалянето на аудио книгите в iOS

Аудио книгите вече ще са налични в историята на потребителските покупки в iBooks. Сходно на стандартния формат книги, любителите на Apple и литературата ще могат да свалят своите аудио заглавия с едно натискане. Промяната е от 3 март тази година, като преди това нямаше подобна опция за повторно сваляне на аудио книгите през iCloudЕдинственият начин да се направи това беше, ако въпросните заглавия бяха част от бекъп, който е направен на Mac (или компютър).

Още по-хубавата новина е, че България е част от списъка с 22 държави, за които важи нововъведението. Нужно е просто да прегледате историята на вашите покупки и отново да свалите аудио книгата, ако тя липсва в библиотеката ви.

С идването на значителния iOS 9.3 ъпдейт, закупените аудио книги ще могат също така да бъдат автоматично сваляни на всички налични iOS устройства. Очаква се потребителите да могат да включват функцията, като от Settings изберат iTunes & App Store. Графата Books & Audio Books се появява в секцията за автоматични сваляния – функция, която традиционно поддържаше единствено стандартни електронни книги.

Опции при аудио книгите в iOS 9.3

От Купертино постепенно подобряват поддръжката на аудио книги за всички свои устройства. Припомняме ви, че в iOS 8.4 аудио книгите най-сетне бяха добавени към портфолиото с възможности на iBooks приложението. Преди този ъпдейт, феновете на този формат можеха да закупуват своите аудио книги единствено през iTunes store и да ги слушат през Music.

Източник: MacRumors.

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.