imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как един дизайнер си представя центъра за настройки в iOS 10


Apple може да са иновативна компания, но и феновете на Купертино се отличават със своето въображение и готовността да предложат абстрактни концепции. Така например вече наблюдавахме едни по-умерени визии за iPhone 7 с iOS 10, или по-скорошната идея за широкоекранен iPhone 7. Днес ще ви представим друга интересна концепция – фокусирана на центъра за настройки (Control Center) и как може да бъде подобрен той в iOS 10.

Дизайнерът, който споделя своята визия, не е случаен. Това е Сам Бекет, който е известен със своите видеа, посветени на различни фрагменти от Apple вселената. Този път под негов прицел са настройките в очаквания по-късно тази година iOS 10 и как страхотната функция 3D Touch може да улесни цялостното им управление.

Концепция за iOS 10

В частност, Бекет анализира добавянето на различни шорткъти за приложения или хардуерни добавки в iOS 10, за да се постигне една по-богата персонализация. Той добавя още една редица от иконки, които се променят посредством по-дълги натискания, или по-силни натискания.

Дизайнерът не забравя и портфолиото от възможности на 3D Touch. Функцията добавя контекст на всяка потребителска команда – например включването на Do Not Disturb режим до следващата сутрин, вместо той да бъде без давност. Ето го и краткото, но много интересно iOS 10 видео на Бекет:

Фенът на Apple включва в концепцията си и дългоочаквания нощен режим (Night Shift), който идва с iOS 9.3. Тестваната от него идея е за Night Shift в „глобален“ мащаб, тоест налична дори и при менютата за настройки в iOS 10.

iOS 10 концепция на Сам Бекет.

Все още нямаме представа какво точно планират от Купертино за задаващия се нов iOS. Но никак не бихме имали против да видим някои от идеите на Бекет интегрирани в него.

Източник: SamBeckett.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.