imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Всеки 6-ти iOS потребител вече е мигрирал към iOS 9


Всеки шести притежател на устройство с iOS вече е мигрирал към iOS 9. И това се е случило в рамките на само един ден след официалното излизане на новата версия на мобилната операционна система.

По-малко от 24 часа след излизането на iOS 9, процентът на ъпдейтналите се потребители се движеше около 12,5%. Само за още няколко часа обаче, iOS 9 тълпата се увеличи до 15.2%.

Анализът е на Mixpanel, които обновяват информацията си относно интересните статистики наживо тук. Компанията извлича резултатите от потребителска база, наброяваща между 7 и 8 милиона, в зависимост от времето на деня.

Най-скорошната информация разкрива, че iOS 9 е инсталиран на 18,3% от онлайн Apple устройствата. Същевременно, iOS 8 разполага с дял от 73,1%. Феновете на по-старите версии на iOS наброяват почетните 8,5%.

Статистиките сочат, че потребителската миграция към новата iOS версия следва сходни темпове, като излизането на iOS 8 миналата година. Все пак iOS 9 отстъпва на масовото ъпдейтване при излизането на iOS 7, който отбеляза миграция от 31% само 48 часа след официалното си пускане. От друга страна, обаче, именно iOS 7 внесе коренно различен интерфейс на операционната система.

Часове преди излизането на iOS 9, Apple изтъкнаха, че цели 87% от мобилните устройства на компанията „вървят“ на iOS 8. Наблюдатели отбелязват, че ще е интересно да се види колко от потребителите ще решат да продължат с iOS 8, вместо да ъпдейтват.

Във всички случаи, дискусиите около iOS 9 са изключително разгорещени. Ако случайно сте го пропуснали, обзорът ни на нововъведенията и функционалностите на iOS 9 ще ви запознае в детайли с новото лице на iOS. Едно е сигурно: новата мобилна операционна система ще „открие“ още повече мощната функционалност на новото поколение Apple продукти. Първият пример за това ще е дългоочакваният 12.9-инчов iPad Pro.

Източник: AppleInsider

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.