imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте докъде стигна строителството на Apple Campus 2


Продължава строителството на грандиозния Apple Campus 2, където се очаква да работят около 13 000 служителя на компанията. Ето последното видео от “летящата чиния” в Купертино.

Този месец се навършват точно две години от първата копка на впечатляващото съоражение. Както можем да видим и от последните кадри, заснети от дрона на Дънкън Синфийлд, огромната сграда постепенно започва да придобива все по-завършен вид. Четирите етажа на основното крило вече са издигнати, а паркингът е почти готов. Има напредък и в изграждането на подземната аудитория, където Apple ще провежда своите медийни събития.

Очаква се кръглата сграда да бъде с площ от около 260 000 кв.м., а в нея да се помещават кафене за 3 000 души, изключително модерен фитнес за служителите, струващ $75 млн., както и подземна зала с капацитет от около 1000 места. За нуждите на служителите, работещи в кампуса, ще бъдат предоставени и около 1000 велосипеда, с които да се придвижват из огромния комплекс.

„Това е наистина удивителна сграда. Все едно космически кораб се е приземил.“

– каза Стив Джобс още през 2011 година, когато строителните работи все още не бяха започнали.

apple-campus2_above1Очаква се Apple Campus 2 да включва около 7 000 дървета и да бъде захранван изцяло от възобновяеми енергийни източници, като соларни панели и био горива. В 75% от времето през годината основната сграда няма да ползва климатична или отоплителна система, а само естествената вентилация, благодарение на начина, по който е проектирана.

Apple Campus 2 е грандиозна инвестиция от порядъка на $5 млрд., което обаче не представлява проблем за компанията от Купертино, чийто финансов капацитет е по-голям от този на не малко държави. Очаква се съоръжението да бъде завършено към края на следващата година.

Източник: MacRumors

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.