apple-campus2-cover-november-746x419

Вижте докъде стигна строителството на Apple Campus 2

#Новини
2015. 11. 06.

Продължава строителството на грандиозния Apple Campus 2, където се очаква да работят около 13 000 служителя на компанията. Ето последното видео от “летящата чиния” в Купертино.

Този месец се навършват точно две години от първата копка на впечатляващото съоражение. Както можем да видим и от последните кадри, заснети от дрона на Дънкън Синфийлд, огромната сграда постепенно започва да придобива все по-завършен вид. Четирите етажа на основното крило вече са издигнати, а паркингът е почти готов. Има напредък и в изграждането на подземната аудитория, където Apple ще провежда своите медийни събития.

Очаква се кръглата сграда да бъде с площ от около 260 000 кв.м., а в нея да се помещават кафене за 3 000 души, изключително модерен фитнес за служителите, струващ $75 млн., както и подземна зала с капацитет от около 1000 места. За нуждите на служителите, работещи в кампуса, ще бъдат предоставени и около 1000 велосипеда, с които да се придвижват из огромния комплекс.

„Това е наистина удивителна сграда. Все едно космически кораб се е приземил.“

– каза Стив Джобс още през 2011 година, когато строителните работи все още не бяха започнали.

apple-campus2_above1Очаква се Apple Campus 2 да включва около 7 000 дървета и да бъде захранван изцяло от възобновяеми енергийни източници, като соларни панели и био горива. В 75% от времето през годината основната сграда няма да ползва климатична или отоплителна система, а само естествената вентилация, благодарение на начина, по който е проектирана.

Apple Campus 2 е грандиозна инвестиция от порядъка на $5 млрд., което обаче не представлява проблем за компанията от Купертино, чийто финансов капацитет е по-голям от този на не малко държави. Очаква се съоръжението да бъде завършено към края на следващата година.

Източник: MacRumors

Добави коментар