imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как е било заснето легендарното iPhone 6 видео на Никола Вуиние


Спомняте ли си скиора Никола Вуиние, който смая света със своя iPhone 6 видео експеримент? Не се и съмнявахме, че шедьовърът му ще добие популярност и действително, снежната приказка на Вуиние вече има над 3,6 милиона гледания в YouTube. Фенът на зимните спортове и iPhone 6 обеща да покаже как точно е заснел видеото. За наше щастие, той спази обещанието си.

В „Създаването на Centriphone”, швейцарецът ни представя всеки етап от развитието на технологията, с която е успял да заснеме зимните кадри. За да стигне до крайния резултат, той е преминал през цели седем прототипа. Видеото е не само информативно, но и поднесено с приятно чувство за хумор и доста интерактивно. Ето го и него:

Кое е още по-хубавото при Centriphone? Вуиние е почитател на отворената култура и затова проектът е достъпен за всеки, който иска да направи своя подобна джаджа. Уловката е, че технологията е правена с 3D принтер и ако искате да имате своя Centriphone, ще трябва да прибегнете до тази услуга.

Все пак швейцарецът е помислил за тези експериментатори, които нямат 3D принтер наоколо. Centriphone е пуснат и за предварителна поръчка на цена от 39 швейцарски франка. Налична е и версия за GoPro, тематично наименувана Centripro.

iPhone 6 шедьовъра на Никола Вуиние.

Видеото на Вуиние бе определено като революционно поради факта, че любителят на зимните спортове е използвал единствено камерата на iPhone 6 за него. Макар и да сме наясно със страхотните възможности на камерата на iPhone 6, ние също останахме безмълвни от творението на швейцареца. Какво ли ще стане, когато Вуиние се докосне до още по-мощния iPhone 6s?

Източник: Centriphone, Cult of Mac.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.