4

Ето как е било заснето легендарното iPhone 6 видео на Никола Вуиние

#Новини
2016. 03. 02.

Спомняте ли си скиора Никола Вуиние, който смая света със своя iPhone 6 видео експеримент? Не се и съмнявахме, че шедьовърът му ще добие популярност - и действително, снежната приказка на Вуиние вече има над 3,6 милиона гледания в YouTube. Фенът на зимните спортове и iPhone 6 обеща да покаже как точно е заснел видеото. За наше щастие, той спази обещанието си.

В „Създаването на Centriphone”, швейцарецът ни представя всеки етап от развитието на технологията, с която е успял да заснеме зимните кадри. За да стигне до крайния резултат, той е преминал през цели седем прототипа. Видеото е не само информативно, но и поднесено с приятно чувство за хумор и доста интерактивно. Ето го и него:

Кое е още по-хубавото при Centriphone? Вуиние е почитател на отворената култура и затова проектът е достъпен за всеки, който иска да направи своя подобна джаджа. Уловката е, че технологията е правена с 3D принтер и ако искате да имате своя Centriphone, ще трябва да прибегнете до тази услуга.

Все пак швейцарецът е помислил за тези експериментатори, които нямат 3D принтер наоколо. Centriphone е пуснат и за предварителна поръчка на цена от 39 швейцарски франка. Налична е и версия за GoPro, тематично наименувана Centripro.

iPhone 6 шедьовъра на Никола Вуиние.

Видеото на Вуиние бе определено като революционно поради факта, че любителят на зимните спортове е използвал единствено камерата на iPhone 6 за него. Макар и да сме наясно със страхотните възможности на камерата на iPhone 6, ние също останахме безмълвни от творението на швейцареца. Какво ли ще стане, когато Вуиние се докосне до още по-мощния iPhone 6s?

Източник: Centriphone, Cult of Mac.

Добави коментар