imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как Apple автоматизира поставянето на iPhone протектори


Независимо как се променя iPhone през годините, един фактор си остава: стремежът ни да запазим изящния смартфон непокътнат. Едва ли някой желае да види дисплея на своя iPhone надраскан, или още по-лошо – напукан. Ако не сте фенове на собственоръчното лепене на протектор за екрана на вашето Apple устройство, днешният ход на компанията от Купертино, меко казано, ще ви зарадва.

В последно време витаеха множество слухове, че Apple ще си партнира с производител на протектори с цел повишено удобство за потребителите. Концепцията беше за машини, които автоматично да поставят протекторите на iPhone при пазаруване в Apple Store. Естествено, теориите най-вече споменаваха Belkin, които са дългогодишен партньор на компанията от Купертино.

Точно така се и случи, след като новата система дебютира днес в Apple Store обектите в Япония. Ръководена именно от Belkin под наименованието Belkin TrueClear Pro, тя ще осигури безупречен процес на поставяне на протектори върху iPhone. Нужно е да отбележим, че системата е предвидена за iPhone 6, iPhone 6 Plus и iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Ето как изглеждат самите устройства:

Лепене на протектори за iPhone в Apple Store.

Работата с нея е изключително лесна. Първо, служител на Apple Store проверява, че върху дисплея на iPhone няма останала прах или други фини частици. След това смартфонът се поставя от едната страна на машината, а протекторът – от другата:

iPhone протектор поставяне

Накрая машината се затваря, опаковката на протектора се премахва и той се поставя безупречно точно върху дисплея на iPhone:

iPhone протектори поставяне.

Ето и видео, демонстриращо още по-ясно как точно протича процеса:

В случай, че клиентът смята, че поставянето на протектора не е било успешно и има разминавания, служителите на Apple Store ще направят повторно такова безплатно. Що се касае до цената, услугата струва между 19 и 37 долара, в зависимост от материала на протектора и големината на iPhone. Естествено, в тази сума е включена и стойността на самия протектор.

Untitled

Удобството е налично само в Apple Store в Япония, но Apple планира бързо разпространение по официалните си търговски обекти по света. Интересно е да видим дали от Купертино ще представят системи и на други производители, освен Belkin.

Източник: Apple Insider, 9to5Mac, Macotakara.jp

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.