imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как iMac се превръща в аквариум


Първият iMac се появи през 1998 г. и именно от него започна най-големият възход в историята на Apple. Сега този легендарен компютър вече има още едно ново приложение.

Дизайнът на iMac стана емблематичен за края на 90-те години, превръщайки персоналния компютър от неугледна черна кутия в наистина приятен за окото аксесоар. Красивият външен вид на устройството в никакъв случай не беше за сметка на неговите функционалности. И, както се случва с повечето Apple продукти, дори и след като вече престанат да вършат работа на своите собственици, хората просто ги е жал да ги изхвърлят. Ето защо те се превръщат или в колекционерски предмети, или им се намира алтернативно приложение. Именно в тази насока се е ориентирал Джейк Хармс – човекът, стоящ зад iMacAquarium.

iMacAquariums5Той успява да претвори старите iMac компютри в аквариуми – и го прави доста добре, както можете да видите от снимките и видеото.

Mac Aquarium from Capture Photo and Video on Vimeo.

iMacAquariums2Джейк върши тази работа от далечната 2007 година, когато решава, че вместо да изхвърли счупен iMac, той може да вдъхне нов живот на компютъра. Той изважда вътрешните компоненти на iMac-a, добавя осветление и филтър и го превръща в идеален дом за няколко тропически рибки. След това Джейк направил още един iMacAquarium за свой приятел, после още един, и още един… И така постепенно това се превърнало в бизнес. Съдейки от препълнения със стари iMac компютри гараж на американеца, очевидно успява добре да пласира своите творения.

Screen Shot 2015-12-30 at 1.27.13 PMОсвен класическия iMac, той преработва G4 iMac компютъра в лампа, наречена iLamp. Вижте видеото за нея.

Introducing iLamp from Capture Photo and Video on Vimeo.

Другият продукт, който Джейк произвежда от части от стари Apple компютри е елегантният часовник eClock. Той е направен от капака на отделението за дискове на eMac компютъра, пуснат на пазара през 2002 година.

Clocks14 - Version 2Още от творчеството на Джейк Хармс можете да видите на неговия уеб сайт.

Източник: JakeHarms.com

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.