imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето кога ще бъдат налични iOS 9 и OS X El Capitan


Стана ясно кога ще можем да си инсталираме новите версии на операционните системи на Apple както за мобилни, така и за десктоп устройства. Повече подробности тук.

iOS 9 ще бъде пусната официално в сряда, 16 септември. Тогава ще можем да ъпдейтнем безплатно своя iPhone, iPad или iPod touch. Вече сме ви показали някои от основните функционалности на най-новата мобилна операционна система на Apple, сред които са инструкции за придвижване с градския транспорт в Maps, ново Notes приложение, по-интелигентно Siri, Low Power режим за пестене на батерията, нови мултитаскинг възможности за iPad, албуми за селфита и скрийншоти и много други. Крейг Федериги, вице-президент на Apple по маркетинга, заяви:

С iOS 9 се фокусирахме върху заздравяването на основите на iOS, наблягайки на качеството. С помощта на повече от един милион потребителя, които участваха в първата ни публична бета програма, сме развълнувани да пуснем най-добрата версия на iOS досега.

Ето и пълния списък с устройствата, които ще поддържат iOS 9.Screen Shot 2015-09-11 at 9.50.30 AM

И докато датата, когато ще бъде пусната iOS 9, беше обявена официално от Apple, моментът на излизането на OS X El Capitan се разбра по доста по-завоалиран начин. По време на презентацията си в сряда Крейг Федериги, демонстрирайки функционалностите на 3D Touch, показа имейл от маркетинговия шеф на компанията Фил Шилер. Текстът на съобщението гласеше:

Момчета,

El Capitan изглежда страхотно и отзивите от бетата са фантастични!

Нека да го пуснем за потребителите възможно най-скоро!

Датата на излизането на El Capitan е 30 септември.

Фил

P.S. Apple Confidential and Super Secret

Е, явно информацията не е чак толкова секретна.

elcapitanmacbookСлед като в края на месеца ще можем да си инсталираме безплатно OS X El Capitan на нашия Mac, сега е моментът да си припомним някои от функционалностите на тази операционна система.

buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.