imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето кога ще бъдат налични iOS 9 и OS X El Capitan


Стана ясно кога ще можем да си инсталираме новите версии на операционните системи на Apple както за мобилни, така и за десктоп устройства. Повече подробности тук.

iOS 9 ще бъде пусната официално в сряда, 16 септември. Тогава ще можем да ъпдейтнем безплатно своя iPhone, iPad или iPod touch. Вече сме ви показали някои от основните функционалности на най-новата мобилна операционна система на Apple, сред които са инструкции за придвижване с градския транспорт в Maps, ново Notes приложение, по-интелигентно Siri, Low Power режим за пестене на батерията, нови мултитаскинг възможности за iPad, албуми за селфита и скрийншоти и много други. Крейг Федериги, вице-президент на Apple по маркетинга, заяви:

С iOS 9 се фокусирахме върху заздравяването на основите на iOS, наблягайки на качеството. С помощта на повече от един милион потребителя, които участваха в първата ни публична бета програма, сме развълнувани да пуснем най-добрата версия на iOS досега.

Ето и пълния списък с устройствата, които ще поддържат iOS 9.Screen Shot 2015-09-11 at 9.50.30 AM

И докато датата, когато ще бъде пусната iOS 9, беше обявена официално от Apple, моментът на излизането на OS X El Capitan се разбра по доста по-завоалиран начин. По време на презентацията си в сряда Крейг Федериги, демонстрирайки функционалностите на 3D Touch, показа имейл от маркетинговия шеф на компанията Фил Шилер. Текстът на съобщението гласеше:

Момчета,

El Capitan изглежда страхотно и отзивите от бетата са фантастични!

Нека да го пуснем за потребителите възможно най-скоро!

Датата на излизането на El Capitan е 30 септември.

Фил

P.S. Apple Confidential and Super Secret

Е, явно информацията не е чак толкова секретна.

elcapitanmacbookСлед като в края на месеца ще можем да си инсталираме безплатно OS X El Capitan на нашия Mac, сега е моментът да си припомним някои от функционалностите на тази операционна система.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.