halfbrick-cover

Ето колко време прекарвате в приложенията на вашия iPhone

#Новини
2015. 06. 15.

Смартфон приложенията имат все по-голяма роля в ежедневието ни. Последно проучване установи точно колко време средно на месец прекарваме с любимите си app-ове.

Nielsen, една от водещите световни компании в областта на пазарните проучвания и измервания, направи изследване, разглеждащо използваните от смартфон потребителите приложения. Според данните, хората прекарват средно 37.5 часа на месец в app-овете на своя мобилен телефон. Тези цифри са за последното тримесечие на 2014 година и представляват ръст от 63% в сравнение със същия период преди две години.

Средното време на месец, прекарано в мобилните приложения и броят на използваните app-ове
Средното време на месец, прекарано в мобилните приложения и броят на използваните app-ове

И докато изборът от приложения в App Store и Google Play продължава непрекъснато да нараства, данните сочат, че потребителите използват един и същ брой приложения – средно 26.7 app-а на месец. Повече от 70% от времето, което прекарваме в мобилните приложения, се дължи на 200-те топ app-a. Категорията, която има най-голям принос за ръста на потреблението, са игрите. Според проучването, хората прекарват по 10 часа средно на месец в епични битки с истински противници, защитавайки селото си в Clash of Clans, играейки Minecraft или някое друго мобилно приложение. Прекараното в игра време е почти 4 пъти повече в сравнение с времето, което сте отделили на приложенията от втората по популярност категория – музика.

Цифрите от подобни проучвания са много важни за разработчиците – също както телевизионните рейтинги за продуцентите и рекламодателите. Знаейки повече за своята аудитория, те могат да използват ресурсите, с които разполагат, за да ви подтикнат да използвате точно техните приложения.

Източник: Nielsen

Добави коментар