imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Жертва на стрелба оцелява благодарение на своя iPhone 5c


Британската полиция съобщи, че зелен iPhone 5c е спасил живота на 25-годишен човек, прострелян от близко разстояние с пушка. Разпространена бе и снимка на животоспасяващото устройство.

Според официалното изявление на полицията в графство Чешир, жертвата, чието име остава неназовано, влязла в пререкание с група тийнейджъри, които били спрели водното захранване на блока на простреляния. По време на кавгата 19-годишният Райън Дъгън извадил пушка и произвел изстрел, който улучил жертвата в корема.

За щастие, мобилният телефон на жертвата е понесъл тежестта на изстрела и тя е оцеляла. Това е забележително – ако телефонът не е бил в джоба му тогава, той е щял без съменение да умре.

stream_img (1)
Пушката, използвана при нападението. Снимка: Cheshire Police

– заяви инспектор Гари Макинтайър от Чеширската полиция.

Това не е първият случай, когато iPhone спасява живота на своя притежател. Миналата година американски войник отдаде на своя смартфон заслугата за спасението си след самоубийствен бомбен атентат, а подобен случай има и през 2013 година.

Източник: 9to5Mac

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.