imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Забравете за iPhone 6C: на хоризонта е 4-инчовият iPhone 5se


Ако си спомняте, около края на миналата година особено зачестиха слуховете около 4-инчовия iPhone 6c. Клюките включваха редица догадки: от начало на производството му през януари 2016 г., до 8 мегапикселова камера, A9 чип с 2 гигабайта RAM… Е, най-новото около потайния iPhone 6c носи изненади.

Вътрешното за Apple кодово име на устройството е N69, но най-вероятно е моделът да бъде брандиран като iPhone 5se при официалното си пускане на пазара. „Se” е ново допълнение към обичайните наименувания на iPhone. Служителите на Apple го описват по два начина. Първият е като „специално издание“ (“special edition”) на предишните модели iPhone с 4-инчов екран. Вторият е „подобрена“ (“enhanced”) версия на iPhone 5s, която се превръща в iPhone 5se.

iPhone 5se замества iPhone 5c
Предишно спряганият iPhone 6c явно няма да бъде реализиран.

Позовавайки се на анонимни източници, 9to5 Mac прави списък със следните подобрения на iPhone 5se спрямо iPhone 5s:

  • iPhone 5se е снабден с 8 мегапикселова задна камера и 1.2 мегапикселова предна камера, „заети“ от iPhone 6.

  • A8 чип и M8 чип, също отговарящи на параметрите на iPhone 6.

  • iPhone 5se ще има Live Photos като функцията на iPhone 6s. (Но не и 3D Touch технологията, която е вградена в по-новите Apple смартфони).

  • Устройството ще идва в същата цветова гама като iPhone 6s: включително и моделите в златен цвят или в елегантното розово злато.

  • Ръбове на устройството, които са заменени с висококачествено стъкло като iPhone 6 и iPhone 6s.

  • Bluetooth 4.2, VoLTE и 802.11ac WiFi чипове, които също са част от функциите на iPhone 6s.

i6scover-746x419-746x419

С други думи, iPhone 5se ще е среща между по-старото поколение на смартфона на Apple с последните особености на iPhone 6 и 6s линията. С дизайн на iPhone 5s, но софтуерни и хардуерни ъпгрейди от iPhone 6 и iPhone 6s, очакваният iPhone 5se ще запълни интересна пазарна ниша сред Apple феновете.

Целта на Apple е да предложи допълнителни ъпгрейди – включително и на бъдещите нови версии на iOS, за тези свои почитатели, които все още са с iPhone 5 или по-ранен модел. Отделно, според слуховете, iPhone 5s ще бъде спрян от производство и iPhone 5se ще заеме мястото му. Източниците изтъкват, че iPhone 5se вече е в производство и можем да го очакваме официално около март месец.

След като стана ясно, че едва ли ще очакваме Apple Watch 2 през пролетта, явно има голям шанс да се радваме на нововъведения около iPhone линията на Apple. Предстои да видим!

Източник: Apple Insider; Cult of Mac.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.