imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Задава ли се “iPad Pro”, за който да има стилус?


От доста време в интернет пространството се носят слухове, че Apple подготвя 12.9-инчов таблет. Една от технологиите, вградени в новата iOS 9, дава основание да смятаме, че скоро можем да видим и стилус, който да допълни този голям iPad.

По време на WWDC 2015 Apple демонстрира, че в следващата си мобилна операционна система ще включи predictive touch технологията. Тя представлява “сложен алгоритъм, който разглежда силата, ускорението и кривата на докосването и предвижда накъде ще се насочи показалецът.” Тази технология е ключова за всички стилуси и увеличава чувствително скоростта и точността им.

Друг аргумент в подкрепа на твърдението, че Apple подготвя стилус, е новото Notes приложение. То дава възможност за рисуване и скициране, което би било по-лесно и прецизно да се извършва чрез помощно устройство, а не с пръст.vlcsnap-2015-06-08-18h49m46s74

Говори се, че основното предназначение на евентуалния бъдещ Apple стилус, обаче, ще бъде свързано с появата на “iPad Pro” – 12.9-инчов професионален таблет. Може би след застоя в продажбите на iPad, от Apple са решили да потърсят място на таблетите си в професионалните среди. Освен това компанията от Купертино работи съвместно с IBM за разработването на редица бизнес-ориентирани приложения.

Още през зимата ви показахме визията на Мартин Хайек за това как би могъл да изглежда стилусът на Apple. Тогава ви припомнихме мнението на Стив Джобс, който винаги е бил твърд противник на стилусите, поддържайки тезата, че “пръстът е най-доброто устройство за посочване в света”. Дали обаче сега точно не е дошъл моментът за промяна?Stylus-cover-746x419

От Adonit, една от водещите компании, произвеждащи стилуси, заявиха:

Нашите продукти превръщат iPad от потребителско в професионално устройство. Според слуховете, изглежда, че Apple споделя нашето мислене и подготвя голяма промяна в начина, по който използваме таблетите за работа. Ние приветстваме възможността стилус на Apple да се появи на пазара. Това само ще затвърди нашето убеждение, че нуждата от такива устройства е налице сред потребителите и на работното място.

Според слуховете “iPad Pro” би могъл да дебютира през есента, а сред неговите функции да бъдат Force Touch и USB-C портът.

Източник: Cult of Mac

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.