imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Запознайте се със семейството на Fitbit


Wearables категорията, включваща фитнес тракери, гривни и смарт часовници, е един от най-бързо развиващите се пазарни сегменти в областта на техниката. Тук ще ви запознаем малко по-отблизо с продуктите на един от основните играчи в тази област – американската компания Fitbit.

Според данните на водещите анализатори от IDC, Fitbit е лидер по продажбите на носими устройства в световен мащаб с пазарен дял от 29.5% за Q4 на 2015. Според Knatar Worldpanel пък, 61.7 % от wearables устройствата в САЩ са произведени именно от Fitbit (за сравнение, делът на Apple Watch в тази класация е едва 6.8 %). В Европа, където пазарът на носимите устройства все още не е толкова развит, колкото отвъд океана, Fitbit отново е лидер (18%), следван от Apple (14%) и Samsung (11.6%). Най-силният период за wearables устройствата традиционно е по Коледните празници, тъй като те са един от най-предпочитаните подаръци. Да не забравяме, че тази Коледа приложението на Fitbit се изстреля до номер 1 в класацията на американския App Store.

Но нека оставим цифрите настрана и се насочим към продуктите, които стоят зад успеха на Fitbit. Концепцията е проста – самият факт, че следите своите показатели, ви мотивира да ги подобрявате, което води до един по здравословен начин на живот. Продуктите на Fitbit са разделени на три категории – ежедневни, за активен начин на живот и за спорт.

Fitbit Flex

flex_9_colors_TEAL-BACKGROUND_300dpiFlex е една от първите фитнес гривни на Fitbit. Тя измерва вашата всекидневна активност, давайки ви повече информация за изминатото разстояние, изразходените калории и активните минути, както и за качеството на съня ви. Има малък дисплей, на който можете да видите докъде сте стигнали с изпълнението на дневната си цел.

Fitbit Charge

ChargeLifestyle6Charge има всички функции на Flex, (допълнени с информация за изкачените етажи), но разполага с OLED дисплей, на който можете да видите колко е часът, вашите дневни статистики, както и нотификации за входящите повиквания на вашия смартфон.

Fitbit Charge HR

ChargeHRLifestyle9Fitbit Charge HR е снабден с PurePulse технологията, която непрекъснато следи вашия пулс и ви дава възможност да оптимизирате изгарянето на калории, интензивността на тренировките си и пулса в спокойно състояние. Освен това, устройството автоматично разпознава, когато тренирате, и записва тренировките ви в приложението на Fitbit.

Fitbit Surge

SurgeLifestyle7Surge е продуктът на Fitbit с най-много функции, насочени към активно спортуващите. Редом с PurePulse технологията, Surge разполага с вграден GPS за статистика в реално време при бягане и каране на велосипед. На дисплея на Surge можете да виждате обажданията и sms-ите от вашия смартфон, както и да контролирате музиката, която да звучи, докато тренирате. Нашето ревю на Fitbit Surge можете да видите тук.

Fitbit Aria

stepping-on-front-female-white-2Екосистемата на Fitbit се допълва от интелигентния безжичен кантар Aria, който следи вашето тегло, индекса на телесната маса (BMI), процента мазнини в тялото, давайки ви подробна информация за развитието на показателите ви във времето.

Съвсем наскоро семейството на Fitbit се увеличи, като към него бяха добавени два супер стилни представителя – Fitbit Alta и Fitbit Blaze.

Fitbit Alta

Fitbit-Alta-LineupТази стилна гривна е едно страхотно съчетание на моден аксесоар и помощник за постигане на вашите цели за по-здравословен живот. С различните каишки, можете да накарате вашата Alta да изглежда точно по ваш вкус.

Fitbit Blaze

Fitbit-Blaze_Clock-Faces-4Фитнес часовникът Fitbit Blaze разполага с функциите на Charge HR, но има страхотен цветен OLED дисплей, на който можете да виждате вашите статистики, данни за тренировки, както и нотификации за входящи повиквания, sms-и и събития от календара на вашия смартфон.

Очаквайте съвсем скоро да ви запознаем отблизо с новите членове на Fitbit семейството – Alta и Blaze, които вече можете да намерите в магазини iStyle.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.