imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

“Змията” се завръща, този път на iPhone


Легендарната игра от 90-те години ще бъде “съживена” на 14 май, когато ще бъде пусната нейна версия за iOS, Android и Windows Phone. Играта ще бъде безплатна, но ще включва “in-app” покупки.

Много преди Candy Crush Saga, Clash of Clans, Angry Birds и Fruit Ninja, “Змията” на Nokia беше царицата на мобилните игри – не само защото беше инсталирана на всеки мобилен телефон, продаван от финландската компания.

Сега играта се завръща на модерните смартфони благодарение на създателя на мобилната версия Танели Арманто и разработчиците от Rumilus Design, които ще пуснат Snake Rewind на 14 май.

В играта ще бъдат включени някои нови функции, а създателите й твърдят, че са успели да комбинират интуитивния геймплей на оригиналната игра, пренесен на тъчскрийна на вашия смартфон, с готини аудио и визуални ефекти. Резултатът би трябвало да бъде игра, която да забавлява, предизвиква и да носи удоволствие.

Дали модерната версия на “Змията” ще бъде толкова зарибяваща като тази, която играехме на старите си Nokia 3310-ки или пък ще бъде разочарование – предстои да разберем.

В момента в App Store има не малко подобни на класическата “Змия” игри, но тази, която ще излезе сега се води “официален римейк”. Тя ще даде отговор на въпроса дали потребителите на модерни смартфони ще могат отново да се запалят по тази ретро игра или Snake окончателно принадлежи на миналото.

Източник: The Guardian

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.