imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Идва ли краят на iPod?


Миналата седмица, Apple махна iPod от главното меню на своя официален сайт. Това породи много спекулации, че скоро легендарният музикален плеър на компанията ще остане в историята.

На мястото в apple.com, където преди стоеше iPod секцията, сега се е настанила Apple Music. Дали това е временно, или iPod ще продължи да се радва на все по-малко внимание сред своите създатели, предстои да разберем.

iPod гамата не е получавала хардуерна актуализация вече близо 3 години. С увеличаването на популярността и подобряването на характеристиките на iPhone, нуждата от отделно устройство, което да играе ролята на музикален плеър, постепенно намалява. Доказателство за това са и постоянно спадащите продажби на iPod през последните години.

Въпреки намаляващите цифри, безспорен е фактът, че iPod си остава един от най-емблематичните продукти в историята на Apple. Първият iPod беше представен през 2001 година от Стив Джобс, който го окачестви като “революционно дигитално устройство”. И то наистина беше такова с възможноста да съхранява невероятните за времето си 1000 песни.

Това е квантов скок. За повечето хора това е цялата музика, която имат. И тя се събира в джоба.

– заяви Джобс при представянето на музикалния плеър.

Снимка: Wikipedia
Снимка: Wikipedia

До 2007 година, Apple продаде повече от 100 милиона iPod-a. Имаше време, когато почти една трета от всички продажби на Apple се дължаха на iPod. Днес общият брой продадени бройки от легендарния музикален плеър се изчислява на над 350 милиона.

Според някои, Apple иска да наложи Apple Watch като наследник на iPod, но съществува вероятност от компанията да ни изненадат приятно и да покажат нов iPod, който да наистина си заслужава.

Източник: New York Post

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.