imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Излязоха iOS 9.2.1 и OS X El Capitan 10.11.3


Преди няма и седмица Apple пусна публично бета версиите на iOS 9.3 и OS X El Capitan версия 10.11.4. Меко казано изненадващ ход, предвид, че никой не очакваше толкова скорошно планиране на следващи версии и за iOS, и за OS X. По всичко изглежда, че Apple поддържа интензивните ъпдейти: днес потребителите имат повод за радост.

iOS 9.2.1 премина през две бети преди да бъде пусната. Версията оправя редица бъгове и коригира проблеми, които феновете на Apple са докладвали. Най-ключовият от тях е срещането на трудности при опита за инсталиране на приложения от бизнес клиенти. Става дума за грешки и спирания на процедурата при използване на Mobile Device Management сървъри.

Може лесно да ъпдейтнете своя iOS до iOS 9.2.1 през Software Update опцията в Settings на вашето устройство. Не забравяйте, че iOS 9 и по-скорошни версии се поддържат от този списък с Apple устройства:

iOS 9 устройства.

Все пак на преден план е очакваният iOS 9.3, за който писахме по-обстойно наскоро. Докато iOS 9.2.1 е по-скоро скромно обновяване на iOS, 9.3 ще е меко казано значим ъпдейт. Все още не е ясно кога ще бъде пуснат той, но бета тестването му върви с пълна пара.

Що се касае до OS X El Capitan 10.11.3, любителите на Mac могат да се насладят на множество бъг фиксове и ъпдейти с оглед сигурността на операционната система. Инсталирането може да бъде извършено чрез Updates секцията на вашия Mac App Store. Версията заема около 661 мегабайта и както винаги ще изисква рестартиране на вашия Mac. Главният фикс е на ситуация, в която Mac не може да се „събуди“ от режим на покой, когато е свързан с определени видове 4K дисплеи.

OS X 10.11.3 версия.

Както с iOS, и OS X El Capitan 10.11.3 е прелюдия към очакваната версия OS X 10.11.4. Там може да очакваме подсигурено Notes приложение с персонализирана парола, възможност за ползване на Live Photo в Messages приложението, и други. Междувременно, може да видите дали знаете някоя от тези 9 удобни и полезни функции, важащи за OS X El Capitan.

Източник: Apple Insider; 9to5Mac; Apple.

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.