imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изненадващо приложение оглави App Store в САЩ на Коледа


Под номер едно в класацията на най-сваляните безплатни приложения в американския App Store тази седмица се промъкна едно изненадващо приложение. Вижте кое тук.

От 25 декември до днес първата позиция в подреждането на най-популярните безплатни приложения в американската версия на App Store се държи от app-а на Fitbit. Очевидно доста американци са намерили под елхата именно някой от фитнес аксесоарите с марката Fitbit. Появата на приложението на Fitbit под номер едно в подреждането още веднъж показва водещата позиция на тази компания в областта на носимите устройства. В топ 200 на безплатните app-ове в българската версия на App Store не успяхме да намерим приложението на Fitbit, но обикновено световните тенденции идват у нас малко по-късно. Все пак, предстои да разберем дали Fitbit ще успее да се наложи по-сериозно и на българския пазар.

Топ 10 на безплатните приложения в американския App Store към 28 декември; източник: Appannie
Топ 10 на безплатните приложения в американския App Store към 28 декември; източник: Appannie

По-рано през годината главният изпълнителен директор на Fitbit Джеймс Парк заяви, че Apple Watch не влияе на продажбите на устройствата на компанията. Според него часовникът на Apple и устройствата на Fitbit са насочени към различен тип потребители. Към това мнение сега се присъедини и анализаторът от IDC Джитеш Убрани. Той смята, че предлаганите от Fitbit устройства са от категорията на базовите носими устройства (предлагат най-вече фитнес функционалности, но са ограничени откъм допълнителни смарт функции). Apple Watch от своя страна има доста повече възможности, но и е в по-високия ценови клас. Убрани предполага, че през следващите години интересът към базовите носими устройства ще намалее, а популярността на интелигентните часовници ще се увеличи. Според него, тази тенденция в крайна сметка ще изведе Apple до първата позиция на глобалния пазар на носимите устройства, заемана в момента от Fitbit.

Fitbit Surge и Apple Watch; снимка: WristTechCity
Fitbit Surge и Apple Watch; снимка: WristTechCity

Така или иначе, след обилните празнични трапези, е хубаво да се замислим и за здравето и фигурата си. Вече ви показахме по-подробно функционалностите на фитнес часовника Fitbit Surge, а другите по-интересни продукти в портфолиото на американската компания са Fitbit Charge и Fitbit Charge HR.

Източник: Appadvice, главна снимка: The Verge

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.