DSC_0097-1024x682

Изумителен белгийски Apple Store ни показва бъдещето на Apple търговските обекти

#Новини
2015. 09. 18.

Преди няколко месеца сър Джони Айв стана главен директор по дизайна (Chief Design Officer) на Apple. Сред отговорностите му попада и оформлението на официалните търговски обекти, свързани с компанията. Новооткрит белгийски Apple Store ни разкрива гениалността на визията на сър Айв.

Кадрите, които ви предоставяме, са част от прес-превюто на чисто новия Apple магазин в Брюксел, Белгия. Местната медия ANV се е постарала да представи обекта от всеки възможен ъгъл, осигурявайки ни възхитителна галерия.

Екстериорът включва нотки на драматичност, съчетани с огромни стъклени панели, които се „увиват“ около фасадата на сградата. Именно те „откриват“ вътрешното пространство, създавайки усещане за широчина и свобода.

От гледна точка на интериор, интересно нововъведение са множеството дървета с пейки, изградени около тях. По думите на ANV, това е част от Genius Bar секцията, където хора мога да изчакват своя ред на обслужване. Спекулациите относно планиран магазин в Пало Алто са за продължаване на подобна линия на дизайна и вграждането на тези елементи в бъдещите Apple Store обекти.

Брюкселският магазин се фокусира само върху един голям екран, вместо разбивки от няколко по-малки дигитални платна:

Наблюдаваме изключително застъпено присъствие на природни материали като гранит или дърво. Те се вписват безупречно в усещането за лекота, създадено от мащабните стъкла и крехките дървета.

Нов поглед е отправен и към Apple аксесоарите, където виждаме дървени шкафчета за калъфчета като ето това:

Говорейки за аксесоари, по всичко личи, че iPod най-вероятно вече ще бъде организиран като част от тяхната секция.

Естествено, белгийският Apple Store не подминава и най-нашумелия Apple продукт в момента – Apple Watch.

Загатнатата бъдеща визия на Apple Store несъмнено е по-различна от текущото статукво на търговските обекти на компанията. Същевременно обаче, сър Айв е успял да запази неизменната елегантност и иновативен подход, присъщи за Apple дизайна през годините.

Какво мислите за неговия подход към интериора на Apple Store?

Източник: 9to5mac; Снимки и заглавна снимка: ANV

Добави коментар