imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Изумителен белгийски Apple Store ни показва бъдещето на Apple търговските обекти


Преди няколко месеца сър Джони Айв стана главен директор по дизайна (Chief Design Officer) на Apple. Сред отговорностите му попада и оформлението на официалните търговски обекти, свързани с компанията. Новооткрит белгийски Apple Store ни разкрива гениалността на визията на сър Айв.

Кадрите, които ви предоставяме, са част от прес-превюто на чисто новия Apple магазин в Брюксел, Белгия. Местната медия ANV се е постарала да представи обекта от всеки възможен ъгъл, осигурявайки ни възхитителна галерия.

Екстериорът включва нотки на драматичност, съчетани с огромни стъклени панели, които се „увиват“ около фасадата на сградата. Именно те „откриват“ вътрешното пространство, създавайки усещане за широчина и свобода.

От гледна точка на интериор, интересно нововъведение са множеството дървета с пейки, изградени около тях. По думите на ANV, това е част от Genius Bar секцията, където хора мога да изчакват своя ред на обслужване. Спекулациите относно планиран магазин в Пало Алто са за продължаване на подобна линия на дизайна и вграждането на тези елементи в бъдещите Apple Store обекти.

Брюкселският магазин се фокусира само върху един голям екран, вместо разбивки от няколко по-малки дигитални платна:

Наблюдаваме изключително застъпено присъствие на природни материали като гранит или дърво. Те се вписват безупречно в усещането за лекота, създадено от мащабните стъкла и крехките дървета.

Нов поглед е отправен и към Apple аксесоарите, където виждаме дървени шкафчета за калъфчета като ето това:

Говорейки за аксесоари, по всичко личи, че iPod най-вероятно вече ще бъде организиран като част от тяхната секция.

Естествено, белгийският Apple Store не подминава и най-нашумелия Apple продукт в момента – Apple Watch.

Загатнатата бъдеща визия на Apple Store несъмнено е по-различна от текущото статукво на търговските обекти на компанията. Същевременно обаче, сър Айв е успял да запази неизменната елегантност и иновативен подход, присъщи за Apple дизайна през годините.

Какво мислите за неговия подход към интериора на Apple Store?

Източник: 9to5mac; Снимки и заглавна снимка: ANV

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.