imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

И Facebook разработва конкурент на Siri?


Последни сведения са, че от Facebook подготвят свой собствен дигитален асистент по подобие на Siri на Apple, Cortana на Microsoft и Google Now. Научете повече тук.

Според The Information новият персонален дигитален асистент ще бъде интегриран в Messenger приложението. Изглежда, от Facebook се стремят да увеличат ролята на Messenger апликацията. Приложението вече получи опция за видео разговори, превръщайки се в конкуренция на Skype и FaceTime. Освен това, на определени места, през Messenger-а могат да се прехвърлят парични суми.

fb-messenger-01Детайлите около новия дигитален асистент на Facebook обаче за момента са доста неясни. Според това, което съобщават от The Information, приложението ще се казва Moneypenny – име, което, нарочно или не, буди асоциации с филмите за Джеймс Бонд. Дигиталният асистент на Facebook ще се различава от наличните в момента конкуренти (Siri, Cortana и Google Now), тъй като няма да изпраща вашите заявки към компютърен софтуер, който да ги обработи. Вместо това, на зададените въпроси ще отговарят “истински хора”. Как точно ще става това, все още не ясно, но изглежда от Facebook са се ориентирали към все по-разрастващата се тенденция услугите да се предоставят „от хората, за хората“ – принцип, на който почиват популярни услуги и сайтове, като Uber, Kickstarter, Reddit и др.

До момента няма официална дата за пускането на “Moneypenny”, а според слуховете, първоначалните функции на приложението ще бъдат лимитирани до общо търсене и пазаруване.

Източник: 9to5Mac

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.