imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Какви са първите очаквания за “iPhone 7”?


По-малко от два месеца след представянето на iPhone 6s и iPhone 6s Plus вече се появиха първите очаквания за iPhone 7. Прогнозите отново са на анализатора Минг Чи Куо, който е известен с точните си предвиждания за новите Apple продукти.

По-рано ви показахме очакванията на Куо за появата на нов 4-инчов iPhone, който би трябвало да бъде представен през първата половина на 2016 г. Анализаторът от KGI Securities обяви своите предвиждания и за бъдещите “iPhone 7” и “iPhone 7 Plus”. Вече ви съобщихме, че Куо очаква следващият flagship модел на iPhone да бъде най-тънкият смартфон, правен някога от Apple. Предвижданията са, че компанията от Купертино се е прицелила в дебелина от едва 6 милиметра за “iPhone 7”. Това би направило бъдещото устройство по-тънко дори от последния iPod touch и iPad Air 2.

ipad-air-2
iPad Air 2; Снимка: Apple

Куо очаква през септември 2016 година да дебютират 4.7 инчовият “iPhone 7” и 5.5 инчовият “iPhone 7 Plus”. Двете устройства най-вероятно ще бъдат оборудвани с мощен “А10” процесор, а от Apple този път сигурно ще изберат един единствен доставчик за изработката на чиповете, за да се избегнат казуси като т.нар. “Chipgate”. Очаква се изборът да падне върху тайванската компания TSMC, която беше натоварена с производството на част от чиповете за iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

Според предвижданията на Минг Чи Куо, “iPhone 7” ще има 2GB RAM, също колкото и настоящия модел iPhone 6s. В “iPhone 7 Plus” обаче вероятно ще бъде добавен още 1 допълнителен гигабайт RAM. Така най-големият iPhone ще разполага с цели 3GB RAM, което е една доста впечатляваща характеристика.

Концепция за iPhone 7; снимка: Yasser Farahi
Концепция за iPhone 7; снимка: Yasser Farahi

По-рано тази година Минг Чи Куо, който черпи своите сведения от азиатската производствена верига на Apple, успя да предвиди повечето от ключовите характеристики на настоящето поколение iPhone-и, както и появата на огромния 12.9-инчов таблет iPad Pro. Ще трябва да почакаме до септември 2016 година, за да разберем дали и сега неговите прогнози ще се окажат също толкова точни.

Източник: AppleInsider, главна снимка: Sahanan Yogarasa

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.